Muž, který údajně žádal úplatek pro ČSSD a pro Chovance, přerušil členství ve straně

17.08.2015 14:46

Kamil Choc, jeden z aktérů kauzy kolem České pošty, požádal o přerušení členství v sociální demokracii. Ve čtvrtek má spolustraníkům svou roli v případu údajné korupce vysvětlit. ČTK to dnes sdělila mluvčí ČSSD Eva Gregorová. Choc údajně žádal po podnikateli Lukáši Čadkovi, který je ve sporu s Českou poštou, úplatek tří milionů korun za jeho vyřešení. Část peněz měl údajně dostat ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). Chovanec, sociální demokracie a Česká pošta jakékoliv zapojení do případu odmítají.

Muž, který údajně žádal úplatek pro ČSSD a pro Chovance, přerušil členství ve straně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

„V současné situaci Kamil Choc sám požádal předsedu okresního výkonného výboru Praha-západ o přerušení svého členství v ČSSD. Tento čtvrtek bude zasedat krajský výkonný výbor, na jehož jednání je Kamil Choc pozván a podá vysvětlení celé situace,“ napsala ČTK Gregorová.

Informace o údajné korupci při jednání s poštou se v médiích objevily minulý týden. Úplatek údajně žádal sociální demokrat Choc po podnikateli Čadkovi za vyřešení jeho sporu s Českou poštou o 24 milionů korun. Jde v něm o zakázku, kterou Čadkova firma plnila pro Českou poštu v roce 2010. Z obchodu nakonec sešlo, což přivedlo podnikatele ke krachu.

Choc údajně po Čadkovi požadoval tři miliony v hotovosti, dva z nich měly prý jít ČSSD, další přímo ministru Chovancovi. Ten již dříve podal v případu trestní oznámení. Stejně se zachovala Česká pošta. Věc nyní vyšetřuje policie. Kvůli kauze se ve čtvrtek po jednání vlády sejde předsednictvo Bezpečnostní rady státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…