Muž, o kterém se nemluví. Česká média šlapou do nové kauzy

18.01.2016 8:52

„Fantom byznysu“ Petr Sisák a bývalý insolvenční správce Ivo Hala jsou podle MF Dnes v hledáčku policie. Podle informací České televize jsou oba muži mezi 14 lidmi, pro něž si v pátek policisté přišli do ústecké Spolchemie a na další místa. I přestože vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová obě jména nepotvrdila, uvedla, že na dva muže se chystá eurozatykač.

Muž, o kterém se nemluví. Česká média šlapou do nové kauzy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lenka Bradáčová

V pátek policie zasahovala také v budově Krajského soudu v Českých Budějovicích. Ten se zabývá insolvencí zadlužené Via Chem Group. I s touto společností je mimo jiné Sisák spojován. Celý zásah souvisel rovněž s firmou Key Investments, jež koupila například dluhopisy právě výše uvedené společnosti. 

To, že Sisák s Halou policii v pátek vyklouzli, Bradáčová zdůvodňuje mimo jiné i tím, že mohlo dojít k případnému úniku informací. Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) již přislíbil, že se případný zdroj úniku informací musí najít. „Teď není potřeba si házet horký brambor mezi policií a státním zastupitelstvím, ale společným úsilím toho člověka nebo lidi, kteří tu informaci vypustili, pokud je to pravda, najít, obžalovat a odsoudit,“ uvedl Chovanec.

Podnikatel Petr Sisák je muž, o kterém se nahlas nemluví. Tak jej nazvaly dnešní Lidové noviny. Jde totiž o podnikatele, jehož jméno veřejnost příliš nezná, a to přesto, že se objevuje v celé řadě finančních kauz od poloviny devadesátých let. Jeho stopa se podle všeho objevuje například v kauze CS Fondů, Litoměřických fondů, Ekoagrobanky, První slezské banky, Zbrojovky Brno, či dokonce i v kauze privatizace plzeňské Škodovky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…