Muž od Bobošíkové: Zákony chrání zloděje. Sekat jim ruce

10.06.2013 10:23

Petr Hannig, hudební skladatel, který je v poslední době politicky aktivní ve straně Suverenita, přišel na webu Fragmenty.cz s návrhem na řešení pouliční kriminality po vzoru islamistických radikálů. Když už je EU v poslední době tolik vzývá, například v Sýrii, mohla by se od nich prý přiučit alespoň tomu, že kapesním zlodějům bude sekat jejich nenechavé ruce.

Muž od Bobošíkové: Zákony chrání zloděje. Sekat jim ruce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hannig

Hannig doporučuje Evropské unii, která se v poslední době shlédla v syrských povstalcích, toužících zavádět ortodoxní islám a právo šaría, aby se u svých miláčků inspirovala alespoň při trestání zlodějů. Těm by Hannig sekal ruce.

Všude po Evropě se podle něj opakuje stejný scénář. „Virtuosové a virtuosky v umění hry na otevírání kabelek, tašek, batůžků a jiných schránek, kde si nebohý turista schovává hotovost, či v horším případě i doklady, platební karty a telefony, rozehrávají svůj koncert v tlačenici,“ píše politik a hudebník. A když tlačenice není, dokáží si ji umně vytvořit.

„Vlivem nesmyslných zákonů, které upřednostňují lumpy všeho druhu před poctivými občany, dochází k paradoxním situacím, když si občan chce chránit svůj majetek, je často sám obviněn z toho, že si ho chránil nepřiměřeně,“ rozčiluje se dále.

Nejlepší řešení se podle něj skrývá v islámském právu šaría, které nenechavce trestá amputací nástrojů jeho nekalé činnosti. Jenže v útlocitné EU asi takto radikální řešení nemá šanci na úspěch. „ I když nejlepší by bylo sekat jim ruce, jako v lecjaké arabské monarchii, vysílající své bojovníky za zavedení zákonů šaría, obávám se, že to by v EU neprošlo,“ říká.

Řešení by se podle něj mohlo najít alespoň v rozšíření možností se těmto útokům bránit. Hannig by doporučoval úplně zrušit ustanovení o přiměřené obraně. „Když někdo někoho či jeho majetek napadne, může napadený či policie použít jakýkoliv zákrok, který napadeného může před útočníkem zachránit,“ usuzuje.

V Ústí nad Labem tlupa rabujících vnikla do skladu restaurace, kde je překvapil majitel. Jak celá věc dopadla, noviny nepsaly. Z toho Hannig usuzuje, že se restauratér nejspíš dobrovolně nechal okrást. Jinak bychom se prý docela určitě dočetli, že byl obviněn z nepřiměřené obrany. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…