Muž týdne Milan Chovanec. S přehledem prý v souboji o moc poráží Andreje Babiše

22.08.2015 16:10

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) se prý pohybuje na hraně lehkého populismu. Svými vyjádřeními se vlamuje do práce policie a soudů. Současně však prý platí, že vede nad ministrem financí Andrejem Babišem už 2 : 0.

Muž týdne Milan Chovanec. S přehledem prý v souboji o moc poráží Andreje Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka a Milan Chovanec

To, že šéf resortu ministra vnitra překračuje své hranice, ukázalo např. jeho vyjádření pro Českou televizi krátce po tragédii ve Studénce, kde se s tragickými následky střetl rychlík s kamionem.

„Řidič kamionu, pravděpodobně polský občan, je v současné době zadržen, budeme se pokoušet o zadržovací vazbu. Při jeho chování nemohu neříct, že lidská hloupost nezná mezí, protože tak, jak vidíme tu událost na první chvíli, tak je to jednoznačně lidské selhání tohoto člověka, ale uvidíme, co přinese vyšetřování,“ poznamenal Chovanec, aniž dodal, že on není tím, kdo smí rozhodovat o tom, zda bude na toho či onoho občana uvalena vazba. Jsou to soudy.

Chovanec ale také komentoval kauzu Jany Nagyové-Nečasové, když hovořil o nepravomocném verdiktu v části kauzy. Prozatímní výsledky označil za nedostačující. Ani to by ale podle serveru dělat neměl, konečné slovo má mít znovu soud.

Současně však prý není pochyb o tom, že Chovanec vede nad ministrem financí a majitelem Agrofertu Andrejem Babišem v souboji o Českou poštu, když se mu podařilo prosadit jednání bezpečnostní rady státu o situaci.

„Po jarní twitterové přestřelce (kdy Chovanec Babišovi radil, ať si sedne do dozorčí rady pošty, pokud chce informace, ale v tom případě ať opustí vládu) vede ministr z Letné nad kolegou z Letenské ulice už 2 : 0 na body. A jak ukázalo Babišovo čtvrteční prohlášení (‚Chovanec lidem z dozorčí rady zakázal, aby poskytovali informace.‘), on na jarní přestřelku nezapomněl,“ píše server HlidaciPes.org.

reklama

autor: mp

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…