Muž z Agrofertu ministrem životního prostředí? Komentátor se bojí o zdravý rozum

30.12.2013 21:51

Pokud na poslední chvíli nezvítězí zdravý rozum, komentátor deníku MF Dnes Vladimír Ševela se bojí, co se stane na Ministerstvu životního prostředí. Do jeho vedení totiž zřejmě usedne muž z Agrofertu a bývalý ředitel Lovochemie Richard Brabec.

Muž z Agrofertu ministrem životního prostředí? Komentátor se bojí o zdravý rozum
Foto: Hans Štembera
Popisek: Národní park Šumava

Právě jedna z chemiček Andreje Babiše získala třetí místo v antisoutěži o vypouštění látek ničících živočichy a rostliny v řekách. Její bývalý ředitel a současný předseda dozorčí rady ale zřejmě usedne do čela Ministerstva životního prostředí.

Podle Vladimíra Ševely se hnutí ANO blíží dalšímu ukázkovému střetu zájmů. „Co z které fabriky uniká do vzduchu nebo do vody, víme díky seznamu škodlivých chemikálií (IRZ), který provozuje právě Ministerstvo životního prostředí (Arnika pak sestavuje žebříčky největších hříšníků). A jak známo, Svaz chemického průmyslu, v jehož představenstvu nezasedal letos před volbami nikdo jiný než Brabec (teď je ‚externím spolupracovníkem‘), už léta bojuje za výrazné zúžení tohoto registru,“ upozorňuje komentátor deníku, který také spadá do Babišova majetku.

„Babišovy chemičky vyrábějí také umělá hnojiva, s jejichž nadměrným šířením by ministerstvo také mělo zápolit. A aby střetů zájmů nebylo málo: Babiš si pořídil i lesní firmy, které před tímto nákupem kácely dřevo v šumavském národním parku, proti čemuž se mezi ochránci přírody zvedla vlna nevole. A na to, jestli kácet, či nekácet, by brzy měli dohlížet právě babišovci,“ varuje Ševela.

Ministerstvo životního prostředí už „krotili“ předchozí ministři za ODS, nyní v tom bude podle komentátora pokračovat i hnutí ANO prostřednictvím Brabce, „někdejšího člena strany modrého ptáka“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…