Muž z ČSSD u Xavera pohovořil o Babišových fotografiích ve všech možných polohách

15.08.2017 16:40

Moderátor Luboš Xaver Veselý v internetové televizi XTV přivítal předsedu Poslanecké sněmovny Jana Hamáčka (ČSSD). Dozvěděl se mimo jiné, že Bohuslav Sobotka (ČSSD) je úspěšným premiérem a ve volbách na jižní Moravě uspěje, takže i nadále zůstane poslancem. Vyjádřil se také k možné povolební spolupráci s hnutím ANO. Někteří lidé budou možná překvapeni.

Muž z ČSSD u Xavera pohovořil o Babišových fotografiích ve všech možných polohách
Foto: Archiv JH
Popisek: Jan Hamáček (ČSSD), předseda Poslanecké sněmovny

V úvodu rozhovoru Jan Hamáček prohlásil, že jeho stranický kolega Bohuslav Sobotka je úspěšným premiérem úspěšné vlády, který v nadcházejících volbách uspěje jako kandidát na jižní Moravě a bude i dál sedět v poslaneckých lavicích. Věří, že sociálních demokratů v poslaneckých lavicích bude sedět mnohem víc. Jak šéf strany Milan Chovanec, tak volební lídr ČSSD dělají spolu s dalšími kolegyněmi a kolegy všechno pro to, aby ČSSD uspěla.  

Má prý dost schopných kandidátů, kteří mohou oslovit voliče. Není prý ani třeba, aby se do strany vracel Jiří Paroubek, který se pokoušel o návrat, ale nevyšlo mu to. Podle Hamáčka nesmíme zapomenout, že Paroubek ČSSD opustil a založil si konkurenční stranu, s níž neuspěl. Společnost je prý navíc jinde, než byla v roce 2006 či 2008, takže by se jen obtížně vstupovalo do téže řeky.  

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Hamáček věří v úspěch i navzdory tomu, že průzkumy zatím nejsou pro ČSSD moc příznivé. Zdá se spíš, že Andrej Babiš objíždí celou zemi, je hodně vidět a přináší mu to i výsledky. „Na jeho Facebooku vidíme jeho fotografie ve všech možných polohách a ve všech možných kostýmech,“ rýpl si host do šéfa hnutí ANO. Je prý vidět, že si Babiš užívá to, co dělá.

Jeho poslanci mluví o tom, že se možná vrátí poplatky ve zdravotnictví, a ministr financí Ivan Pilný jedním dechem dodává, že důchodci budou muset stále pracovat. Přesto si prý Hamáček umí představit povolební spolupráci s hnutím ANO.  

„Spolupráci s Andrejem Babišem si dokážu vzhledem k jeho zátěži obtížně představit, nechci ji ovšem úplně kategoricky vylučovat s hnutím ANO, protože mi to nepřijde fér. Může se stát to samé, co se stalo po minulých volbách, že prostě jiná koalice nebude možná,“ nastínil Hamáček. Lepší je mít koalici s ANO, než mít „zaseknutý“ parlament. „Může se stát, že nás voliči takříkajíc odsoudí ke koalici s hnutím ANO... Ale chci říci jasně, že koalice s hnutím ANO není pro ČSSD prioritou,“ zdůraznil Hamáček. Umí si jen obtížně představit, že by ČSSD podpořila Andreje Babiše jako předsedu vlády, pokud se nevyřeší např. kauza Čapí hnízdo.

Pokud se ČSSD bude podílet na vládě i v příštím volebním období, bude se snažit o to, aby lidem i nadále rostly platy. Když se ekonomice daří, lidé by to měli pocítit v peněženkách. Sociální demokraté vyvíjejí tlak na růst minimální mzdy, aby rostly i další platy.

Kromě toho by si ČSSD přála, aby se podařilo zeštíhlit a zefektivnit státní správu. Správný směr podle názoru hosta ukazuje elektronizace.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…