Může to být strašné: Francouzi se bojí, co nastane po oznámení výsledků

23.04.2017 18:54

Francouzský deník Le Parisien přináší výčet hrozeb spojených s prezidentskými volbami. Zdaleka prý nejde jen o hrozbu ze strany radikálních islamistů, byť právě ta je podle francouzských tajných služeb na prvním místě.

Může to být strašné: Francouzi se bojí, co nastane po oznámení výsledků
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Le Pen, Fillon, volby

Francouzi a Francouzky dnes v prvním kole rozhodují o tom, kdo bude příštích pět let jejich prezidentem, resp. o tom, kteří kandidáti a kandidátky postoupí do druhého kola. Podle francouzských tajných služeb je třeba se mít na pozoru především před útoky džihádistů v blízkosti volebních místností. Proto u volebních místností bdí policisté a hned tak od nich neodejdou. Hrozba teroristického útoku je prý pro tyto volby konstantní, je to událost na teroristický útok doslova „těhotná“, píše Le Parisien.

Celý článek naleznete zde.  

Tajné služby však upozorňují, že existuje ještě další závažná hrozba, a to hrozba spojená s vyhlašováním výsledků voleb. Ať už totiž první kolo dopadne jakkoli, stoupenci většiny kandidátů, kterých je 11, budou nespokojení. A to by mohlo vést k potyčkám a rozpoutání násilností. Riziko podle tajných služeb představují především stoupenci krajně levicového Jeana-Luca Mélanchona a nacionalistky Marine Le Penové. Snad nejhorší situace by prý mohla nastat, kdyby do druhého kola prezidentských voleb postoupili právě tito dva kandidáti. Pokud by postoupili do druhého kola právě Marine Le Penová a Jean-Luc Mélanchon, policisté mají nařízeno být o to ostražitější.

Podle tajných služeb hrozí protesty i na venkově. Pokud nedopadnou volby např. podle představ zemědělců, dá se očekávat, že vytáhnou do ulic. Vyloučit to nelze ani u jiných profesních skupin. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…