Muže vyhodili z práce kvůli petici proti imigrantům. Šabatová nepomohla, Zeman slíbil pomoc

01.05.2016 8:12

Dnes již bývalý recepční Jan Zouplna musel opustit své pracovní místo kvůli politické činnosti, která se nelíbila jeho zaměstnavateli. Pan Zouplna totiž podepsal petici exprezidenta Václava Klause namířenou proti uprchlíkům a následně ji nabízel k podpisu i svým kolegům na pracovišti. A právě to se nelíbilo jeho nadřízeným. Prezident Miloš Zeman mu teď nabídl pomocnou ruku.

Muže vyhodili z práce kvůli petici proti imigrantům. Šabatová nepomohla, Zeman slíbil pomoc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Jan Zouplna býval spokojeným recepčním, alespoň pokud jde o práci. Nenechávala ho však v klidu migrační krize, takže podepsal petici, za kterou stál exprezident Václav Klaus, a navíc ji začal nabízet k podpisu kolegům. A přišlo přeřazení na jinou recepci, kde si podle vlastních slov pohoršil.

Kauzou se zabývala i veřejná ochránkyně práv Anna Šabatová, ale neuspěla, neměla prý co rozporovat. Oblastní inspektor práce v Praze, který se případu také věnoval, totiž konstatoval, že přeřazení z jednoho místa na druhé bylo v souladu s pracovní smlouvou, kterou pan Zouplna podepsal. Někdejší recepční se ale obrátil na inspektorát znovu. Výsledky šetření však zatím nejsou známy.

A teď mu nabídl pomoc Miloš Zeman. „Zastávám názor, že podle Ústavy České republiky má každý občan možnost uplatňovat petiční právo,“ napsal prezident v dopise, který mu (panu Zouplnovi) na konci týdne přišel poštou. „Pan prezident nabídl panu Zoulpnovi právní pomoc legislativců Kanceláře prezidenta republiky,“ vysvětlil blíže hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Informace přinesl server Lidovky.cz.

Občan, jenž si podle vlastního názoru pohoršil, když vykonával jinou než pracovní činnost, si nabídky prezidenta velmi cení. „Jeho (Zemanova) reakce je mnohem velkorysejší, než jsem očekával. Legislativní odbor Hradu budu samozřejmě brzy kontaktovat, neboť pomocnou ruku osobnosti, jako je prezident, odmítnout ani nelze,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…