Může za to Merkelová. Skončete už s tím zatraceným pokrytectvím, burcuje německý poslanec

20.12.2016 16:55

Za teroristický útok v Berlíně, při němž zemřelo dvanáct lidí a dalších zhruba padesát bylo zraněno, nese vinu kancléřka Angela Merkelová. Alespoň je o tom přesvědčen europoslanec za Alternativu pro Německo Marcus Pretzell.

Může za to Merkelová. Skončete už s tím zatraceným pokrytectvím, burcuje německý poslanec
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Merkelová

„Kdy bude zase v Německu obnoven právní stát? Kdy skončí toto zatracené pokrytectví? Jsou to mrtví paní Merkelové,“ zveřejnil Pretzell na svém twitterovém účtu krátce poté, co se objevily první zprávy o útoku na berlínských vánočních trzích. Podle dostupných informací by pachatelem měl být žadatel o azyl z Pákistánu nebo Afghánistánu, který do Německa přišel loni balkánskou trasou.

Pretzell dlouhodobě kritizuje německou migrační a azylovou politiku, která se mu jeví jako příliš vstřícná. V minulosti dle britského Independentu navrhoval, aby německá pohraniční stráž mohla používat ozbrojené síly proti uprchlíkům. Je členem strany Alternativa pro Německo, kde je zemským předsedou v Severním Porýní- Vestfálsku. V roce 2014  byl za stranu zvolen do Evropského parlamentu.

Angela Merkelová:  Nechceme žít ve strachu

Kancléřka Merkelová dnes uznala, že pokud se prokáže, že masakr v Berlíně rozpoutal žadatel o azyl, bude to pro Německo tvrdá rána. „Pokud se ukáže, že to udělal člověk, který v Německu požádal o azyl a o ochranu, bude to hrozné, bude to útok proti občanům Německa, proti občanům, kteří pomáhají uprchlíkům. Nesmíme se ale nechat zastrašit,“ zdůraznila Merkelová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …