My demokraté musíme být bdělí, říká Hayato Okamura. Strach a demagogie nás prý mohou zavést do katastrofy srovnatelné s Hitlerem

22.10.2017 17:23

Do svého bratra Tomia Okamury (SPD) se Hayato Okamura (KDU-ČSL) pouštěl již v předvolební kampani. Nyní o něm pohovořil v rozhovoru pro Aktuálně.cz. Hayato Okamura rovněž kandidoval do sněmovny, avšak z pátého místa lidovecké kandidátky se do sněmovních lavic nedostal.

My demokraté musíme být bdělí, říká Hayato Okamura. Strach a demagogie nás prý mohou zavést do katastrofy srovnatelné s Hitlerem
Foto: Vít Hassan
Popisek: Na Malostranském náměstí v Praze se uskutečnila demonstrace namířená proti Andreji Babišovi

Hayato Okamura o svém bratrovi hovoří jako o demagogovi, který v lidech cíleně vyvolává strach a nenávist. „Tomio se pasoval do role spasitele. Je to marketingový úspěch, ale lidsky nedůstojný,“ podotkl Okamura. 

Úspěch demagogie a šíření strachu vnímá jako nebezpečí, jež může vést až ke katastrofě, jakou přinesla druhá světová válka a nadvláda Adolfa Hitlera. „Myslím si, že se musíme mít na pozoru, musíme být opravdu bdělí, my demokraté,“ řekl.

Původní text ZDE.

Jako hrozivé Okamurovi připadá, že 40 procent lidí nepřišlo k volbám. „Chybí občanská výchova, příslušníci elit musejí jít k běžným občanům a vysvětlovat jim to. Neštítit se takové drobné každodenní práce, kterou kdysi dělali venkovští faráři,“ zmínil Okamura. On dál chce chodit na besedy. Za důležitou však považuje také změnu smýšlení ve straně samotné. 

Závěrem pak Hayato Okamura zkonstatoval, že se nebrání případnému posezení u kávy se svým bratrem. „Ale bratr už dlouhou dobu nemá zájem. Je to na něm,“ uzavřel.

  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…