My jsme děcka z StB, my jsme všichni pitomý. Koluje básnička o Andreji Babišovi z velmi zajímavého místa

22.10.2014 10:21

Známý brněnský aktivista Matěj Hollan, který uspěl v komunálních volbách jako lídr hnutí Žít Brno a který se společně s lidovci, zelenými a hnutím ANO bude následující čtyři roky podílet na vedení města, ještě ani nezačal pořádně úřadovat a už si zadělal na problém. Po sociálních sítích totiž koluje satirická básnička, kterou v létě sepsal na šéfa hnutí ANO Andreje Babiše.

My jsme děcka z StB, my jsme všichni pitomý. Koluje básnička o Andreji Babišovi z velmi zajímavého místa
Foto: Youtube.com
Popisek: Matěj Hollan (vlevo) a režisér Jan Látal

Matěj Hollan proslul jako nesmiřitelný kritik politiky brněnského magistrátu vedeného sociálnědemokratickým primátorem Romanem Onderkou. Veřejně známým se stal zejména svými aktivitami za regulaci hazardu, sporem o odsun brněnského nádraží nebo o podobu brněnského územního plánu, které prezentoval na webu stejnojmenné občanské iniciativy Žít Brno. Vztahy s radnicí se vyhrotily na počátku letošního roku, kdy byla z popudu vedoucího marketingového a ekonomického oddělení magistrátu Jakuba Geislera zablokována facebooková stránka hnutí Žít Brno.

Právě tento krok radnice označuje Hollan za rozhodující impuls pro vstup do politiky. Do té doby občanská organizace Žít Brno se zaregistrovala u Ministerstva vnitra jako politické hnutí a vyhlásila boj o místa na radnici. Pro podzimní komunální volby sestavilo hnutí společnou kandidátku „Žít Brno s podporou Pirátů“, což se ukázalo jako správný krok, když strana obdržela téměř dvanáct procent hlasů, což jí vyneslo sedm mandátů a historicky první zastoupení na půdě brněnského magistrátu.

Anketa

Pokud ve městě zvítězí ANO Andreje Babiše a ostatní strany se proti němu spojí a zatlačí jej do opozice... Co o tom soudíte?

hlasovalo: 6930 lidí

Hnutí se bude dokonce podílet na vedení města, když uzavřelo koalici s lidovci, zelenými a vítězným hnutím ANO. Do opozice tak odsunuli nejenom do té doby vládnoucí ODS, ale i ČSSD v čele s dosavadním primátorem Romanem Onderkou, kterému podle mnohých dlouhodobé spory s Žít Brno zlomily ve volbách vaz.

Estébák Babiš

Lídr hnutí Žít Brno Matěj Hollan, který bude úřadovat jako náměstek primátora Petra Vokřála (ANO) pro kulturu, se ovšem ještě nestačil pořádně rozkoukat na radnici a už by mohl řešit první spory s koaličními partnery. Po sociálních sítích totiž koluje satirická básnička o „estébácké“ minulosti šéfa hnutí ANO a ministra financí Andreje Babiše, kterou Hollan na konci června zřejmě sám sepsal, a které navíc nyní po jejím znovuvytáhnutí na světlo na sociální síti Facebook dal v jednom ze sdílení „palec nahoru“.

reklama

autor: luš

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …