My nezmlkneme, hřímá komunistka Konečná. Boj s restitucemi nekončí

06.11.2013 18:01

Drtivá většina společnosti je nespokojena se zákonem o vyrovnání státu a církví. Pokud vznikne koalice, jejíž součástí bude i KDU-ČSL, sociálním demokratům se nemusí podařit s restitucemi cokoliv provést. Poslankyně KSČM Kateřina Konečná však hlásí, že komunisté neuhnou a dál budou prosazovat vůli lidu. Boj s restitucemi prý nekončí.

My nezmlkneme, hřímá komunistka Konečná. Boj s restitucemi nekončí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Konečná

ČSSD se podle Konečné zřejmě připravuje na vládnutí s KDU-ČSL a ANO, pročež k církevním restitucím mlčí, ačkoli byla původně nakloněna vypsání referenda o této otázce a později prosazovala alespoň korekci finanční části vyrovnání. Zřejmě předvolební slib vymění za ministerská křesla po boku KDU-ČSL a hnutí miliardáře Andreje Babiše. Ani to se podle Konečné nechystá s restitucemi dělat nic zásadního. Dříve vládní ODS a TOP 09 restituce určitě nebudou chtít měnit a tak tady podle poslankyně zůstává bojující KSČM.

„Ač by se to tak mohlo zdát, KSČM nezůstává se svým požadavkem na revizi církevních požadavků jako sám voják v poli. A rozhodně si v případě zrady sociálních demokratů nepovzdechne: Teď se už děj jen vůle boží. Tento požadavek spojuje těch zmíněných více než 80 procent občanů a KSČM, která jako jediná stojí pevně za předvolebními sliby. Ty jsou naším závazkem, jsou důvodem, proč navzdory zdánlivě nepříznivé situaci nezmlkneme,“ slibuje Konečná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…