My s Konvičkou nejdeme, ohradili se Svobodní

13.08.2015 10:44

Strana svobodných občanů se distancuje od slov předsedy hnutí Blok proti islámu Martina Konvičky, který v médiích uvedl, že plánuje jednání o předvolební spolupráci mimo jiné i právě se stranou Svobodných.

My s Konvičkou nejdeme, ohradili se Svobodní
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

„Žádné takové jednání neprobíhá, ani o něm Svobodní neuvažují a neplánují ho,“ uvedla za Stranu svobodných občanů mluvčí Kateřina Kašparová. 

„Svobodní se nevyhýbají komunikaci či spolupráci s jinými politickými stranami. Úvahy o předvolební spolupráci s Blokem proti islámu jsou však mimo realitu,“ dodala s tím, že Svobodní se staví negativně především k jakémukoliv prosazování politického islámu a odmítají jakékoliv začleňování práva šaría do státní moci. 

Důležité je pro ně rovněž to, aby stát prosazoval rovnost před zákonem. „Zásadně také odmítáme dotace z veřejných peněz náboženským organizacím a institucím, integračním programům, neziskovkám propagujícím multikulturní agendu nebo evropské fondy proti islamofobii,“ uvádí také mimo jiné Svobodní.

Celé prohlášení Svobodných:

Pan Konvička z BPI v médiích uvedl, že plánuje jednání o předvolební spolupráci mj. se Stranou svobodných občanů.  Žádné takové jednání ale neprobíhá, ani o něm Svobodní neuvažují  a neplánují ho.

Svobodní se nevyhýbají komunikaci či spolupráci s jinými politickými stranami. Úvahy o předvolební spolupráci s Blokem proti islámu jsou však mimo realitu. 

Aktuální postoj Svobodných k problematice islámu a imigrace viz zde:

https://web.svobodni.cz/clanky/postoj-svobodnych-k-islamu

Republikové předsednictvo Svobodných

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…