My se vám pomstíme, hrozí Obama do Ruska

16.12.2016 14:02

Spojené státy se pomstí Rusku za hackerství během amerických voleb. Řekl to alespoň americký prezident Barack Obama. Jeho slov si všiml server BritskéListy.cz.

My se vám pomstíme, hrozí Obama do Ruska
Foto: archív autora
Popisek: Obama

Obamův postoj je tak odlišný od postoje jeho nástupce, republikánského kandidáta Donalda Trumpa. Ten zprávy o ruských hackerských zásazích do amerických voleb nadále odmítá. Zároveň se ptá, proč, pokud Bílý dům o hackerských útocích věděl, hned nereagoval. 

Na stranu Obamy se přiklonila i FBI, která souhlasí, že Rusko hackersky do amerických voleb proniklo, ale nedospěla dosud k závěru, že by to bylo ve prospěch Trumpa.

Podle prezidenta Obamy však není ruská snaha ovlivnit volby „žádným překvapením“. Připomněl, že již měsíce před volbami byl hackery napaden Demokratický národní kongres (DNC) – centrála Demokratické strany, strany prezidenta Obamy a poražené kandidátky Hillary Clintonové. „Již v říjnu jsme oznámili, že všechny naše zpravodajské agentury se shodují, že organizace ovlivňované ruským zpravodajstvím byly odpovědny za napadení a únik informací z DNC,“ řekl. Snaha ovlivnit volby prostřednictvím hackerských útoků je proto podle Obamy prokázaným faktem. Více čtěte ZDE.

Snahy Moskvy ovlivnit americké prezidentské volby byly podle něj vždy, už za časů Sovětského svazu. Po letošních volbách se podle něj musí Američané velmi rychle a velmi intenzivně zamyslet nad tím, jak jejich demokracie funguje, jak probíhají předvolební kampaně, a uvědomit si, co všechno je v sázce.

Původní text ZDE.

„Putin je bývalý šéf KGB, potlačuje demokracii v Rusku, umlčuje tisk, vězní politické disidenty a brání americkým pokusům rozšiřovat svobodu, činí rozhodnutí, která vedou k masakrování v Sýrii,“ vyjádřil se také Obama v rozhlasovém rozhovoru. Je tak ohromen proputinovskou Trumpovou politikou. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…