Mýlíte se, vážení, odepsal Zeman na protest. Vysvětlil, jak je to s návštěvou z Uzbekistánu

11.02.2014 19:11

Prezident Miloš Zeman odpověděl organizaci Člověk v tísni na otevřený dopis k příležitosti blížící se návštěvy uzbeckého prezidenta Islama Karimova. Podle Zemana uzbeckého prezidenta Islama Karimova pozval jeho předchůdce a je věcí diplomatické zdvořilosti, že nový prezident přejímá závazky svého předchůdce. Organizaci Zeman popřál více informovanosti a méně pokrytectví.

Mýlíte se, vážení, odepsal Zeman na protest. Vysvětlil, jak je to s návštěvou z Uzbekistánu
Foto: ReproFoto: ČT
Popisek: Prezident Miloš Zeman v rozhovoru pro pořad ČT Interview

Zeman včera obdržel od organizace Člověk v tísni Otevřený dopis prezidentu Miloši Zemanovi u příležitosti blížící se návštěvy uzbeckého prezidenta Islama Karimova, na který odpověděl Otevřeným dopisem prezidenta republiky. Organizace Člověk v tísni v dopise protestovala proti návštěvě prezidenta Uzbekistánu, kterrou prý Zeman domluvil během olympiády v Soči.

Celý otevřený dopis ZDE.

„Mýlíte se hned v první větě svého otevřeného dopisu. Uzbeckého prezidenta Islama Karimova pozval můj předchůdce a je věcí diplomatické zdvořilosti, že nový prezident přejímá závazky svého předchůdce,“ napsal Zeman s tím, že si nevšiml, že by organizace protestovala proti návštěvě Václava Klause v Uzbekistánu.

Zeman dále podotkl, že Karimov nedávno jednal s vysokými představiteli Evropské unie v Bruselu. „Nevšiml jsem si, že byste protestovali proti této návštěvě,“ napsal Zeman s tím, že si nevšiml ani toho, že by Člověk v tísni protestoval proti americkému stanovisku, jenž hodnotí Uzbekistán jako spojence v boji proti islámskému terorismu.

Odpověď prezidenta Zemana ZDE.

Signatáři v dopisu vyzvali prezidenta, aby při setkání požádal prezidenta Karimova o vysvětlení vážného porušování lidských práv. Dopis iniciovali uzbečtí disidenti a bývalí političtí vězni spolu s mezinárodní organizací Human Rights Watch, která situaci v Uzbekistánu dlouhodobě monitoruje. Připojil se i Člověk v tísni a další české organizace. „Přeji Vám více informovanosti a méně pokrytectví," dodal ve svém listu prezident Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…