Mynář a Nejedlý prý Zemanovi připravili v Číně zničující program, udeřil bulvár

18.05.2017 15:39

Do kritiky poradce prezidenta Miloše Zemana Martina Nejedlého a kancléře Vratislava Mynáře se pustil dnešní deník Blesk. A to kvůli Zemanově návštěvě Číny, která byla podle konstatování deníku doslova zničující.

Mynář a Nejedlý prý Zemanovi připravili v Číně zničující program, udeřil bulvár
Foto: Radim Panenka
Popisek: Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v Číně

Zeman do Číny odletěl po třídenní návštěvě Libereckého kraje. Při své šestidenní cestě po této asijské zemi často vypadal unaveně a na společné focení státníků jej dokonce museli přivézt vozíkem. Program v Číně byl poměrně náročný – kromě setkání s čínskou hlavou státu Si Ťin-pchingem se sešel také s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, jednal s představiteli čínských firem a úřadů; zúčastnil se i setkání k projektu Hedvábná stezka. A hlava státu neváhala již třetí den přiznat, že si musela kvůli náročnému programu zdřímnout. Prezident připustil prý také to, že to dává už jen velmi těžko. 

Program Zemanovi podle Blesku připravovali právě Mynář a Nejedlý. V Číně již byli kvůli tomu v únoru, aby vše poladili. „Kdybychom dávali víc volna panu prezidentovi, tak vím, že nám řekne, že sem neletěl na dovolenou, nemá prázdniny a že chce využít ten čas maximálně k tomu, aby dojednal co nejvíce kontraktů pro naše byznysmeny,“ bránil se však Mynář. 

Zemana však brání i lékaři. Náročný program by se totiž prý mohl na jeho zdravotním stavu podepsat. Prezidenta totiž dlouhodobě trápí cukrovka a polyfunkční neuropatie. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…