Mynář má další problém s majetkovým přiznáním. A Hrad vzkazuje lidem...

14.07.2015 11:55

Kancléř prezidenta Miloše Zemana pokračuje v kličkování. Znovu nepředal majetkové přiznání, jak to po něm požaduje zákon. Tentokrát ječ o přiznání za rok 2014, v němž už by se měla objevit i vila, kterou Mynář koupil velmi levně. Server Lidovky.cz zjišťoval, jestli toto majetkové přiznání jen neleží na Hradě, jenže neleží. A ba Hradě navíc tvrdí, že majetkové přiznání je každého věc.

Mynář má další problém s majetkovým přiznáním. A Hrad vzkazuje lidem...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléř prezidenta Vratislav Mynář

Kancléř Vratislav Mynář opět nesplnil svou zákonnou povinnost, když neodevzdal ke 30.6 majetkové přiznání, jak měl. Kancelář prezidenta republiky se k tomu nechce vyjadřovat, neboť není evidenčním orgánem. Když se po něm server přesto i nadále neodbytně ptal, dostal odpověď.

„No tak to vám nepomůžu. A vy ho tak enormně potřebujete, že se po něm tak ptáte? Majetkové přiznání je každého věc,“ uvedla šéfka oddělení styku s veřejností Jaroslava Janáčková. Majetkové přiznání se prý nenachází ani někde v šuplíku n Hradě, jak Mynář tvrdil o dokumentu z roku 2013, než ho předal poslankyni Věře Kovářové (STAN) a není ani v Poslanecké sněmovně.

Poslankyně proto hodlá za Mynářem zajít znovu a bude po něm chtít, aby se majetkově odhalil. To co předvádí totiž podle jejího názoru poškozuje pověst úřadu prezidenta republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…