Mynář má opravený dům a vlastní penzion, ale žije ve státním. Noviny o tom zjistily více

06.05.2016 7:29

I když si Zemanův kancléř Vratislav Mynář zrekonstruoval dům na pražském Jánském vršku, dál si na Pražském hradě pronajímá služební byt. A jeho dům je pronajímán turistům. Informuje o tom dnešní Mladá fronta Dnes.

Mynář má opravený dům a vlastní penzion, ale žije ve státním. Noviny o tom zjistily více
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléř Vratislav Mynář

Oba domy stojí na nejatraktivnějším místě v Praze. Oba jsou od Mynářovy hradní kanceláře stejně daleko. Jeden patří státu, druhý Mynářovi. V jednom si pronajímá zhruba za 17 tisíc korun měsíčně stometrový byt, druhý dům jeho firmě desetkrát víc vynáší.

„Elen’s Prague Castle Suites jsou apartmány situované ve zrekonstruované budově (2015) z roku 1425 na Malé Straně v Praze. Budova stojí 300 metrů od katedrály svatého Víta,“ láká turisty jedna z agentur zprostředkujících ubytování v Praze. Cena začíná na 2500 korun za noc, dvojpodlažní apartmán přijde na šest tisíc.

Mynářově firmě vynáší pronájem domu 200 000 měsíčně

Prezidentovu kancléři Vratislavu Mynářovi patří, jak sám říká, přes firmu VV invest padesát procent domu na Jánském vršku. V minulosti tvrdil, že v něm po rekonstrukci (přibližně za 30 milionů) bude bydlet. Do svého domu na Jánský vršek se však kancléř dodnes nepřestěhoval. Místo toho komplex se šesti apartmány začaly nabízet ubytovací agentury. Podle informací listu Mynářově firmě vynáší kolem dvou set tisíc korun měsíčně.

„Přiznám se, že nevím, jestli v tom prostoru někdo něco nabízí, nebo ne, ale pokud vím a jde o informace od mého společníka, který se o to stará, já ne, tak máme dlouhodobou nájemní smlouvu a to je všechno, co vám k tomu můžu říct,“ řekl MF Dnes Mynář, který dál žije ve státním, zhruba stometrovém bytě v domku Na Opyši u hradní brány s výhledem na Prahu.

„Cena za metr čtvereční činí 143,61 korun,“ sdělil MF Dnes hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Kancléř podle dostupných informací měsíčně platí zhruba 17 tisíc korun včetně záloh na služby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…