Mynář se konečně vysvlékl do naha, píše deník

05.01.2018 7:24

Kancléř prezidenta Zemana je hodně bohatý muž. Dokládá to majetkové přiznání, které po pěti letech zastávání pozice kancléře zveřejnil. Vlastní mimo jiné 125 pozemků, budovy v Praze i v Brně a na jeho účtu v bance najdeme několik milionů.

Mynář se konečně vysvlékl do naha, píše deník
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman během projevu na oslavě narozenin kancléře Vratislava Mynáře

„Vratislav Mynář vlastní na 125 pozemků, mezi nimi značnou část v městysu Osvětimany, domy v Praze či Brně na exkluzivních adresách v hodnotě desítek milionů. Přiznal i akcie Unipetrolu nebo Pražské teplárenské či 13,5 milionu na účtu v bance. Další desítky milionů půjčil svým vlastním firmám,“ píše páteční MF Dnes. Ke zveřejnění majetkového přiznání hradního kancléře přinutil soud. Protože jde o jeho vůbec první zveřejněné přiznání, není ho s čím porovnat.

Zemanův kancléř tvrdí, že základy svého dnešního bohatství položil ještě předtím, než přišel na Hrad. V minulosti byl jedním ze spolumajitelů firmy nakládající s odpadem a této firmě se zřejmě dařilo.

V Osvětimanech vlastní mimo jiné lyžařský areál s hospodou a penzionem. Na ten dostal v roce 2011 evropskou dotaci. V blízkosti Pražského hradu vlastní dům v hodnotě 70 milionů korun. V Brně má vilku a také jednu historickou budovu.

Prostřednictvím Komerční banky a ČSOB rozvíjí své další finanční aktivity. Podle deníku prý nelze vyloučit, že se finančně podílí na Zemanově prezidentské kampani-nekampani. Je ovšem třeba zdůraznit, že není jasné, kdo platil billboardy s prezidentem Zemanem, které zaplavily republiku. Podle marketingových expertů mohly tyto billboardy stát asi 6,5 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …