NATO by prý mohlo dohlížet na bezpečnost palestinského státu

12.03.2014 21:21

Jedním z budoucích úkolů NATO by mohlo být dohlížení na bezpečnost v budoucnu vzniklého nového palestinského státu. Ve vysílání ČT24 to uvedl Karel Kovanda, který byl prvním velvyslancem ČR při NATO. V pořadu, který byl věnován patnáctému výročí vstupu ČR do NATO, zazněly také názory bývalého šéfa aliance George Robertsona.

NATO by prý mohlo dohlížet na bezpečnost palestinského státu
Foto: ICZ
Popisek: Bezpilotní letoun

Televize přinesla záznam jeho vystoupení na konferenci věnované výročí vstupu ČR do NATO. Robertson v něm mimo jiné zmínil, že je nutné čelit přírodním katastrofám, terorismu, ale i dalším konfliktům. Poukázal také na to, že se vždy objeví konflikty, se kterými nikdo nepočítá.

Kovanda také reagoval na prohlášení prezidenta Miloše Zemana, který prosazuje urychlené vytvoření armády EU, větou, že na společnou obranu EU nevěří. Naopak věří v budoucnost aliance: „V poměrně blízké budoucnosti možná bude NATO dohlížet na bezpečnost nově vzniklého palestinského státu,“ podotkl Kovanda.  

V pořadu také zaznělo několik zajímavých statistických údajů. Například ten, že v roce našeho vstupu do NATO měla česká armáda 56 tisíc vojáků, v současnosti jejich počet klesl na 21 tisíc. Výrazně se prý česká armáda zvětšovat nebude, maximálně prý nabere několik tisíc vojáků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…