NATO je agresivní vůči Rusku! Moderátor Luboš Xaver Veselý si pozval mladého lidovce a nestačil se divit

10.08.2017 19:55

Je mu teprve šestnáct let, ale už teď je aktivní v politice. Seznamte se s mladým lidovcem Tomášem Michalkem, který se pořádně obul do festivalu Prague Pride, ale také do Severoatlantické aliance. Mladý lidovec je jednoznačně přesvědčen, že by Česká republika neměla být členem NATO, jelikož se Aliance chová agresivně vůči Rusku. Nejen tato slova si vyslechl moderátor Luboš Xaver Veselý v internetové televizi XTV.

NATO je agresivní vůči Rusku! Moderátor Luboš Xaver Veselý si pozval mladého lidovce a nestačil se divit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka NATO

Tomáš Michalko je teprve šestnáctiletý mladík, který se ale velmi živě zajímá o politiku, a to dokonce už od dvanácti let. Ze stran nejvíc věří lidovcům, proto také působí v mládežnické organizaci strany. Z lidoveckých politiků má nejraději Pavla Bělobrádka. Oceňuje u něj, že dokázal lidovce vrátit do sněmovny, a když už z jeho úst zazní nějaké nešťastné vyjádření, dokáže se za něj omluvit, případně se snaží uvést ho na pravou míru. Omlouvat se prý politici moc neumějí a Michalko právě tady vidí Bělobrádkovu silnou stránku.  

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Poměrně kriticky se mladý lidovec stavěl k senátorovi a hejtmanovi Zlínského kraje Jiřímu Čunkovi. Ve svém regionu je prý populární, ale jeho celostátní dosah není takový, jak to může z médií vypadat. Mladý muž má k Čunkovi výhrady např. kvůli jeho „kauzám s Romy“.  

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Na jednom tématu se však Michalko s Čunkem shodne. Důrazně kritizuje festival Prague Pride, jehož smyslem je přimět lidi k zamyšlení nad právy sexuálních menšin v Česku. Mladý lidovec se domnívá, že tato akce je zcela zbytečná, protože sexuální menšiny mají v České republice dost práv. Nevidí prý sebemenší důvod k tomu, aby mohli homosexuálové vychovávat adoptované děti.

„Rodinu má tvořit žena a muž. Ne muž a muž nebo žena a žena,“ zaznělo z úst mladého muže. „Říká kdo,“ chtěl vědět moderátor Veselý. „Říkám já,“ odvětil Michalko. „Já si myslím osobně, že než aby chudák dítě bylo v dětském domově, a zažil jsem jich mnoho, kde se střídá dvanáct tzv. tet na směně, což je podle mého názoru ještě horší než v homosexuálních párech, tak tam to dítě také nevidí ten vzorec té rodiny. On má nějaké tety, je na pokoji s deseti dalšími dětmi a je vychovávaný ve  smečce,“ rozvíjel téma Luboš Xaver Veselý. „To je podle vás i tak lepší, aby bylo dítě v dětském domově?“ zeptal se moderátor. „Je,“ odvětil mladý muž.

Celý rozhovor naleznete zde.

Ve druhé polovině rozhovoru Michalko prozradil, že se od tradičních lidovců liší ještě ve dvou důležitých otázkách. Na rozdíl od většiny svých kolegů v Mladých lidovcích je šestnáctiletý mladík velmi kritický vůči NATO. „Já osobně nesouhlasím s naším členstvím v NATO, protože NATO vnímám jako agresivní Alianci, jejímž jediným cílem je agrese vůči Rusku... Tak třeba Rakušáci v NATO nejsou,“ připomněl Michalko.

Od většiny Mladých lidovců se prý host pořadu liší i tím, že patří mezi podporovatele prezidenta Miloše Zemana. Zdá se mu, že Miloš Zeman směruje naši zemi „zajímavým směrem“, když nás táhne k Rusku a k Číně. Ale pozor, přestože se mu Zemanova politika zdá zajímavá, hodlá v prezidentských volbách roku 2018 podpořit Jiřího Drahoše. Tento pan profesor si prý zaslouží šanci ukázat, jak by se jako prezident choval. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…