NATO se chystá na horkou válku s Ruskem, ohromuje Michail Gorbačov

09.07.2016 18:21

Michail Gorbačov, jenž stál u rozpadu Sovětského svazu a Varšavské smlouvy, s obavami sleduje summit NATO ve Varšavě. Obává se, že NATO plánuje přechod z nového kola studené války k otevřené „horké“ válce s Ruskem. S odvoláním na agenturu AP o tom informuje server SME.sk.

NATO se chystá na horkou válku s Ruskem, ohromuje Michail Gorbačov
Foto: tan, breaknews.com
Popisek: Michail Sergejevič Gorbačov, bývalý sovětský komunistický politik

„NATO začíná s přípravami na přechod ze studené války na horkou,“ varoval Gorbačov. Ve Varšavě sice zaznívají hlasy, že NATO chce jen mír a dialog s Ruskem, ale ve skutečnosti se podle někdejšího miláčka Západu chystá na útočné operace. Aliance prý na summitu ve Varšavě vnáší stále víc napětí do vztahů s Ruskem. Narážel tím na skutečnost, že lídři Aliance se dohodli na posílení východního křídla společenství.

Pocit bezpečí mají dát státům sousedícím s Ruskem mezinárodní jednotky v počtu tří až čtyř tisíc mužů, které budou v regionu rozmístěny. Na jednání ve Varšavě také zaznělo, že nejde o přípravu na útočné operace, ale na možnou hybridní válku, kterou Rusko rozpoutalo na Ukrajině a o totéž by se mohlo pokusit i v Pobaltí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…