NATO vstoupilo do války s Ruskem, napsali poslanci ČSSD. Ten mírní obavy

01.07.2015 16:10

Z PROFILŮ Poslanec ČSSD Antonín Seďa čelil nepříjemnému dotazu čtenáře, podle kterého NATO začíná válku proti Rusku, kterou lze nazvat podle Hitlerova plánu útoku na SSSR „Barbarossa 2“. Poslanec s takovým výkladem nesouhlasí, NATO se podle něj musí Rusku naopak bránit. A závěrem čtenáři vzkázal, že by měl vědět, na jaké straně ČR stojí.

NATO vstoupilo do války s Ruskem, napsali poslanci ČSSD. Ten mírní obavy
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

Čtenář, který se podepsal jako „Česká pravda“, vyjádřil názor, že NATO vstoupilo oficiálně do války s Ruskem. Dá se to podle něj poznat z horečných příprav jednotek NATO v polském Štětíně a v Pobaltí. Šéf NATO Stoltenberg k tomu prý navíc prohlásil, že v případě potřeby jsou tyto jednotky schopné bojovat během 48 hodin.

„Jediné, co plán postupu brzdí, aby mohla vojska NATO (ČR přispěla jednotkami rychlé reakce a motostřeleckou brigádou, která bude operovat pod velením Wehrmachtu) zaujmout postavení po celé šíři fronty, jsou ti zpropadení separatisté na Donbasu, kteří tu již dávno neměli být,“ dodává čtenář. Jen to prý brání spuštění operace Barbarossa 2. Poslance Seďi, který se již několikrát vyslovil na podporu akcí NATO, se čtenář ptal, zda jej z toho nemrazí, nebo mu rovnou není horko.

A poslanec ČSSD mu odepsal: „Chtělo by se zvolat: ó jaké hlouposti může člověk ve 21. století vypustit... Ale protože jsem slušný, tak se opět pokusím reagovat.“ Jednotky NATO se podle něj rozmísťují proto, že se členské státy cítí ohroženy Ruskem, a právě k tomu má NATO sloužit. „Budování sil velmi rychlé reakce NATO je opět reakcí na poslední kroky RF, zejména na Krymu a na východní Ukrajině,“ dodal poslanec s tím, že právě dnes slyšel nejnovější provokaci prezidenta Putina, že chce prověřit legitimitu vzniku pobaltských států.

„RF má imperiální choutky a jedinou reakcí na přezbrojování armády či posilování ruských vojsk v Kaliningradské oblasti je rozmísťování vojenských jednotek NATO. I když se mi současná situace nelíbí, rozumím Litvě, Lotyšsku a Estonsku, že se obávají z expanzních choutek Ruska,“ píše dále poslanec. Srovnávat tyto události s útokem na SSSR za druhé světové války je prý „věrolomné a ubohé“.

Pokud jde o východ Ukrajiny, tak se prý všemožnými prostředky snaží zabránit mírovému řešení ruská strana. A to nejen tlakem na Kyjev, ale i vyzbrojováním separatistů a dokonce přítomností speciálních jednotek jejich armády, o kterém prý existují jasné důkazy.

„ČR je členem jak EU, tak NATO, a proto doufám, že i Vy víte, na které straně sporu stojíte. Pokud to nevíte, pak Vás docela lituji,“ zakončil poslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…