NATO zajišťuje stabilitu k vládě otrokářů, míní Huml

27.03.2015 18:54

Poslanec Stanislav Huml (ČSSD) se znovu rozepsal o konvoji NATO, Ukrajině a údajné hrozbě ze strany Ruska. Rizika je podle jeho názoru třeba hledat jinde než v Rusku, konkrétně v EU a NATO, protože součástí těchto společenství jsou státy, které porušují lidská práva - práva Rusů v Pobaltí. A aby toho nebylo málo, podle poslance už probíhá třetí světová válka.

NATO zajišťuje stabilitu k vládě otrokářů, míní Huml
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

"Jsou území, kde část obyvatel nemá přiznána ani volební práva, dokonce ani občanství, přestože se v teritoriu narodili, žili tam jejich rodiče i prarodiče. A jsou jich nikoliv stovky nebo jen tisíce, ale statisíce. Věřte nebo ne, na teritoriu států, které jsou členem NATO a EU. Jak mohly být přijaty, když nemají vypořádány vztahy s menšinami, nechápu. Náš romský nafouknutý problém je proti tomu prkotina. Řeč je o Litvě, Lotyšsku a Estonsku, odkud se vrací slavný konvoj, který místo po železnici chrastí zbraněmi na silnicích," konstatuje poslanec Huml.

Mgr. Stanislav Huml

  • SOCDEM
  • Zemřel 28. prosince 2021
  • zastupitel obce

V Litvě, Lotyšsku a Estonsku tvoří Rusové od 6 do 12 procent populace a právě této části populace jsou upírána občanská práva. Přitom jde o státy, které jsou členy EU i NATO. Ukrajina členem není a rozbuškou tamního konfliktu bylo pošlapání ruských práv, přitom měli Rusové na Ukrajině mnohem více práv než v Pobaltí. V Litvě, Lotyšsku a Estonsku se však neválčí. "Mají tedy pravdu ti, kdo tvrdí, že členství, zejména v NATO, zabezpečuje určitou stabilitu zemi. Přiznejme však, že ve prospěch otrokářů, kteří dodnes nebyli schopni přiznat lidská práva svým všem obyvatelům," pokračuje zákonodárce.

Text poslance Humla najdete zde.

V odpovědi jednomu ze čtenářů serveru ParlamentníListy.cz Huml konstatuje, že začala třetí světová válka. Začala obléháním Ruska prostřednictvím sankcí, které prý mají vyhladovět obyvatele. Průjezd konvoje NATO Evropou je v tuto chvíli jen další zbytečnou provokací. V situaci, kdy byl na Ukrajině svržen demokraticky zvolený prezident. Krym se stal ruským poloostrovem - v situaci, kdy má svět za sebou zkušenost s Kosovem, které vyhlásilo nezávislost na Srbsku a řada států to uznala. Včetně České republiky. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…