NSS obdržel 17 stížností na volby; šest z nich neprojedná

06.11.2013 15:44

Nejvyšší správní soud (NSS) obdržel 17 stížností na předčasné volby do Poslanecké sněmovny. Šesti z nich se nebude zabývat. Zbývajících 11 návrhů by měl senát soudu projednat. U některých ze stížností jsou odstraňovány vady. ČTK to dnes řekla mluvčí soudu Sylva Dostálová. Stížnosti na předčasné volby lze podávat ještě tři dny. Lhůta končí v sobotu 9. listopadu v 16:00.

NSS obdržel 17 stížností na volby; šest z nich neprojedná
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Stížnosti se například týkají možné neplatnosti voleb v některých okrscích. Jedna přišla z Brna, další z Ostravy, třetí z Rouchovan na Třebíčsku. Podrobnosti zatím soud nesdělil.

První z vyřešených stížností byla podána předčasně, a tak ji soud odmítl. Dalších pět nesplňovalo podmínky pro projednání; některé přišly elektronicky bez zaručeného podpisu navrhovatele a NSS k nim proto nesmí přihlížet.

Výsledky voleb byly vyhlášeny podle volebního zákona jejich publikováním ve Sbírce zákonů minulou středu. Právě od té doby běží lhůta pro podávání stížností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…