Na 33 uprchlíků se málem udusilo v nákladním autě v Makedonii

10.01.2016 7:25

Třiatřicet uprchlíků převážně z Íránu a Iráku dnes jen těsně uniklo smrti udušením v uzavřeném přepravním kontejneru kamionu, který je vezl přes Makedonii dál na sever k srbské hranici. Podle agentury AFP vyrazili běženci zadní dveře poté, co řidič vozidlo odstavil a z místa uprchl.

Na 33 uprchlíků se málem udusilo v nákladním autě v Makedonii
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

Kamion s falešnou poznávací značkou opustil řidič u Kumanova v severní Makedonii nedaleko hranice se Srbskem, uvedla policie ve svém prohlášení. V kontejneru bylo podle ní 16 Iráčanů, 15 Íránců a dva Libyjci, kteří nastoupili v Řecku.

Makedonie je pro uprchlíky převážně z Asie tranzitní zemí, přes kterou po takzvané balkánské trase míří z Turecka přes Řecko dále k severu do nitra starého kontinentu. Hlavním cílem běženců bývá Německo, kam se loni dostalo přes milion lidí.

Loni koncem srpna zahynulo v chladírenském prostoru nákladního auta nalezeného na rakouském území u hranice s Maďarskem více než 70 migrantů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…