Na Babiše dnes čeká řezník. V televizi u Jílkové

04.06.2015 17:04

Tématem dnešního vysílání pořadu Máte slovo České televize s Michaelou Jílkovou je povinné zavedení registračních pokladen.

Na Babiše dnes čeká řezník. V televizi u Jílkové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš předčítá z knihy o Miroslavu Kalouskovi

Nad otázkami, zda povinné zavedení registračních pokladen zlikviduje živnostníky, jestli se skutečně zlepší výběr daní a jaký bude dopad na zákazníky, budou diskutovat čtyři odpůrci registračních pokladen – expert pro ekonomiku ODS Jan Skopeček, předseda Strany soukromníků ČR Petr Bajer, výrobkyně šperků Petra Fenclová a majitel řeznictví v Klatovech Pavel Havlíček. Proti nim se postaví majitel pekárny a potravin v Hořicích Jaroslav Švamberk, ekonom Českomoravské konfederace odborových svazů Martin Fassmann, ministr financí Andrej Babiš (ANO) a generální ředitel Generálního finančního ředitelství Martin Janeček.

Podle Ministerstva financí je nastavení férového prostředí hlavním důvodem pro vytvoření návrhu zákona o elektronické evidenci tržeb. Úřad tím chce také potlačit šedou ekonomiku a zlepšit výběr daní. Jen ze stravovacích služeb, pohostinství a maloobchodu je vypočten po zavedení elektronické evidence výnos ve výši 12 a půl miliardy korun.

O tom, zda zavedení registračních pokladen skutečně začne fungovat, bude sněmovna rozhodovat v letních měsících. 

Proti jsou především živnostníci a opozice, podle níž stát přenáší své povinnosti na občany a podnikatele. Mnozí navíc varují, že to přinese likvidaci drobných živnostníků, nezaměstnanost a zdražování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…