Na Hradčanském náměstí se sejdou odpůrci islámu v Česku

16.01.2015 6:19

Na Hradčanském náměstí v Praze se dnes odpoledne sejdou odpůrci islámu. Manifestaci svolala iniciativa Islám v České republice nechceme. Pořadatelé očekávají až 4000 účastníků, na Facebooku se k akci hlásilo přes 3000 lidí. Protiislámské protesty, kterých se zúčastnily až desítky tisíc lidí, se v minulých dnech odehrály v Německu. Další tisíce lidí zase protestovaly proti odpůrcům islámu.

Na Hradčanském náměstí se sejdou odpůrci islámu v Česku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Modlící se muslimové

Účast na manifestaci slíbili někteří politici, například místopředseda Úsvitu Marek Černoch, místopředsedkyně poslaneckého klubu ODS Jana Černochová či senátor Jaroslav Doubrava (Severočeši.cz).

Organizátoři chtějí před Pražským hradem mimo jiné uctít památku nedávných obětí teroristických útoků v Paříži. "Seznámíme veřejnost s naším pohledem na islám a jeho expanzi v Evropě, pojmenujeme rizika pro Českou republiku a vzneseme legislativní a bezpečnostní požadavky, jejichž přijetí islamizaci naší země zabrání," uvedli v prohlášení pořadatelé.

Podle Ústředí muslimských obcí v ČR ale nemá jednání pařížských útočníků nic společného s islámem. Předseda Ústředí muslimských obcí Muneeb Hassan Alrawi ČTK ve čtvrtek sdělil, že muslimové v Česku po útoku na redakci Charlie Hebdo čelí výhrůžkám, nejčastěji e-mailovým, kde se muslimům bez rozdílu vyhrožuje i smrtí.

Na manifestaci se připravuje i policie, v místě bude zvýšený počet policistů v uniformách i v civilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…