Na Hradě si Vánoce zkazit nenechali. První dáma rozsvítila stromeček a přispěla na charitu. Máme i FOTO

29.11.2015 19:08

Na Pražském hradě byl v neděli v podvečer slavnostně rozsvícen vánoční strom. Zatímco na Staroměstském náměstí primátorka Adriana Krnáčová slavnostní rozsvěcení raději zrušila, na Hradě vše proběhlo podle plánu a bez komplikací.

Na Hradě si Vánoce zkazit nenechali. První dáma rozsvítila stromeček a přispěla na charitu. Máme i FOTO
Foto: hrad.cz
Popisek: První dáma ČR Ivana Zemanová

Vůbec poprvé v historii se slavnostního rozsvícení stromu na Pražském hradě zúčastnila první dáma. Ivana Zemanová rozsvítila strom a zúčastnila se celé slavnostní akce. Společně s tím se na Jiřském náměstí konala sbírka na SOS vesničky. Do jejich kasičky Ivana Zemanová rovněž ochotně přispěla.

V poslední době se objevují spekulace, že shromáždění k rozsvěcení stromečků jsou nebezpečná. Například pražská primátorka Adriana Krnáčová kvůli tomu změnila tradiční slavnostní rozsvěcení stromu na Staroměstském náměstí.

První dáma se však nebojí, jak v diskusi na TV Prima poznamenal i její manžel, prezident Miloš Zeman. Jednou si prý dokonce navzdory požadavkům ochranky odmítla obléct neprůstřelnou vestu. „A já jsem jí řekl: Miláčku, děláš dobře, protože budeš vypadat štíhlejší,“ dodal prezident s přiznáním, že si za tato slova nevysloužil pochvalu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…