Na Kim Čong-unovi se prý podepisuje stres z vedení KLDR. Tloustne, a to není zdaleka vše

25.12.2015 11:35

Kim Čong-un za poslední čtyři roky přibral až 40 kilogramů, což by mohlo naznačovat, že severokorejský vůdce trpí zhoršujícími se zdravotními problémy, napsal zpravodajský server Asia Times.

Na Kim Čong-unovi se prý podepisuje stres z vedení KLDR. Tloustne, a to není zdaleka vše
Foto: vlada.cz
Popisek: Tisková konference po Summitu premiérů Visegrádské skupiny a Korejské republiky, 3. prosince 2015.

Podle expertů jihokorejského Ústavu pro národní bezpečnostní strategii není hmotnost severokorejského vůdce normální. Koncem roku 2011, kdy převzal moc v zemi po smrti svého otce Kim Čong-ila, vážil Kim Čong-un zhruba 90 kilogramů. Nyní se jeho hmotnost odhaduje na 120 až 130 kilogramů.

Severokorejský vůdce může trpět vysokou hladinou stresu a existují důkazy, že zvýšil konzumaci alkoholu a spotřebu cigaret. To může souviset s vysokým krevním tlakem a dýchacími problémy. Stres může podle analytiků vyplývat z mocenského boje, který zasáhl i do jeho rodiny.

V roce 2013 nechal popravit svého strýce Čang Song-tcheka za údajnou vlastizradu. Byl manželem sestry Kim Čong-ila a byl považován za druhého nejmocnějšího muže v zemi. Čangovu manželku, svou biologickou tetu, zbavil veškeré moci, které se do té doby těšila, a její osud zůstává nejasný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…