Na MŽP končí šéfka odboru, která rozhodovala o posudcích EIA

05.12.2014 18:30

Na Ministerstvu životního prostředí (MŽP) končí ředitelka odboru posuzování vlivů na životní prostředí Jaroslava Honová. ČTK to potvrdila mluvčí rezortu Petra Roubíčková. Úřednice stála v čele odboru, který vydal řadu důležitých rozhodnutí, mezi nimi byl i ekologický posudek ohledně rozšíření Letiště Vodochody nebo stanovisko k lanovce na šumavský Hraničník. Ministerstvo důvody odvolání Honové médiím nesdělilo. Vedením odboru bude do jmenování nového ředitele pověřený Petr Slezák.

Na MŽP končí šéfka odboru, která rozhodovala o posudcích EIA
Foto: Ministerstvo životního prostředí
Popisek: Ministerstvo životního prostředí

„Ředitelka odboru posuzování vlivů na životní prostředí bude na návrh náměstkyně Bereniky Peštové odvolána, a toto bylo paní ředitelce včera sděleno. Zaměstnavatel může vedoucího zaměstnance z pracovního místa ředitele odboru kdykoli odvolat, a to i bez uvedení důvodů," odpověděla Roubíčková.

Ministerstvo životního prostředí dříve vydané stanovisko EIA k záměru rozšíření Letiště Vodochody zrušilo a nedávno zrušení potvrdilo. Letiště do Vánoc podá správní žalobu vůči usnesení ministerstva. Žaloba vychází z toho, že postup ministerstva nebyl v souladu se zákonem o posuzování vlivů na životní prostředí. Ministerstvo to ale odmítá.

Ministerstvo nyní odborně posuzuje například i vydaný kladný posudek na vybudování nové vzletové dráhy Letiště Václava Havla. Výstavbu kontroverzní lanovky na šumavský vrch Hraničník odbor odmítl. V závěrečném posudku vlivu na životní prostředí, takzvaném procesu EIA, vydal nesouhlasné stanovisko ke všem čtyřem navrženým variantám projektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…