Na Nemocnici na Homolce se zaměřila Bradáčová

31.07.2014 7:10

Protikorupční policie prošetřuje více podezřelých obchodů pražské Nemocnice Na Homolce. Podle MF Dnes je těchto nejasných obchodů více, než se původně vědělo, a pocházejí z éry ředitele Vladimíra Dbalého. Jen na zakázce digitalizace chorobopisů údajně vznikla škoda přes 56 milionů korun.

Na Nemocnici na Homolce se zaměřila Bradáčová
Foto: homolka.cz
Popisek: Nemocnice Na Homolce

Údajně má jít o zakázky na právní poradenství, pronájem skladů, IT služby, nákupy na kardiologii i gama nože. Podle informací MF Dnes chystá policie další obvinění. „Prověřujeme tuto věc komplexně. Jde o zakázky zadané v období bývalého vedení nemocnice,“ říká vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová.

Škody jsou podle vyšetřovatelů vysoké. Přesahují údajně 150 milionů korun. „Obvinění měli podle policie jednat jako organizovaná skupina, která zmanipulovala veřejnou zakázku Nemocnice Na Homolce na digitalizaci chorobopisů, a tímto jednáním měli způsobit Nemocnici Na Homolce škodu ve výši nejméně 56 887 994 Kč a získat pro sebe neoprávněný prospěch nejméně 53 milionů korun,“uvádí státní zástupce Zdeněk Matula.

Podezřelé zakázky Nemocnice Na Homolce před několika lety vyšetřovalo pražské městské státní zastupitelství, ale případ odložilo. Vrchní státní zastupitelství pod vedením Lenky Bradáčové se k některým kauzám vrátilo a po prověření v případě Homolky případ znovu otevřelo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…