Na Okamurově akci proti islámu to vřelo: Největší ohrožení země od druhé světové války. Probuďme se z těch pravdoláskových snů...

28.10.2015 18:37

REPORTÁŽ Jako svou velkolepou show pojal státní svátek 28. října Tomio Okamura na mítinku na Benešově náměstí v Liberci. "Naše země je na prahu největšího ohrožení v dějinách po druhé světové válce. Arabští vůdcové mnohokrát zopakovali, že Evropu dobudou nohami svých mužů a dělohami svých žen. V odporu proti tomuto nebezpečí jsme se ocitli téměř osamoceni v celé Evropě. Evropa zešílela, tak jako před druhou světovou válkou," prohlásil Okamura.

Na Okamurově akci proti islámu to vřelo: Největší ohrožení země od druhé světové války. Probuďme se z těch pravdoláskových snů...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Před libereckou radnicí se sešly tři stovky lidí, včetně třicítky motorkářů, kteří si přišli vyslechnout projevy lídrů nového hnutí SPD, které založil Okamura s kolegou Radimem Fialou. "Dnešek patří nejen vzpomínce na ty, kteří nám pomohli vybudovat naši samostatnou vlast, pojďme se otevřeně přihlásit k naší zemi. Buďme vlastenci, hrdí na Československo i Českou republiku. Buďme hrdí na to, co naši předkové vybudovali a nedovolme, aby současné elity zaprodaly naší zemi komukoliv. A je jedno, zda je z Bruselu, Arábie, nebo Afriky," řekl na úvod Tomio Okamura.

"Mám radost, že dnes po devadesáti sedmi letech máme stále svůj stát. I s jeho chybami. Stát dělají lidé a jeho duchovní a kulturní tradice. Vůči našim předkům, kteří bojovali za monarchii, předkům, kteří bojovali proti nacistickému Německu a trpěli ve stalinských lágrech, máme obrovskou morální povinnost. Bojovat i dnes za náš vlastní stát, zemi i národ, za který oni neváhali umírat," sdělil zakladatel hnutí Svoboda a přímá demokracie. 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Naše země je v největším ohrožení v dějinách po druhé světové válce

"Naše země je na prahu největšího ohrožení v dějinách po druhé světové válce. Arabští vůdcové, Kaddáfím počínaje a tureckým prezidentem konče, mnohokrát zopakovali, že Evropu dobudou nohama svých mužů a dělohami svých žen. V odporu proti tomuto nebezpečí jsme se ocitli téměř osamoceni v celé Evropě. Evropa zešílela, tak jako před druhou světovou válkou. Vlastnenectví se stalo sprostým nacionalismem a xenofobií a prodej vlastní země nepřátelským vetřelcům je oslavou humanismu," uvedl Okamura. I dnes se podle něj připravují Mnichovské dohody, a tak jako kdysi mají i dnes západoevropští politici pocit, že muslimské kolonizátory lze zklidnit předhozením kousku Maďarska, Slovenska nebo České republiky. "Hitler chtěl dobýt Evropu a Sovětský svaz. Muslimové se netají tím, že jim poprávu patří celý svět a jsou poslušní slovům svého proroka, že jejich svatá válka džihád nekončí, dokud nebude muslimům patřit celý svět. Zrada politických elit v celé Evropě odkryla v plné nahotě pokrytectví současných politických systémů. Vládnou nám tu a rozhodují elity, tvořené korporacemi, které platí vládnoucí strany a politiky," domníval se Tomio Okamura.

V dalším z projevů vystoupil i Okamurův kolega, poslanec Radim Fiala. "Dnes si připomínáme obnovu naší státnosti a vznik našeho moderního státu. Je třeba se s úctou sklonit před generacemi našich předků. Udrželi naši státnost bezmála tisíc let. Někdy zářila na celou Evropu a někdy se krčila a třásla v koutku," sdělil. Naší povinností podle něj je v jejich díle pokračovat. "Bohužel dnes musíme říci, že to bude těžké. Náš národ nečeká jednoduchá doba. Je zbytečné si lhát. Musíme se probrat z pravdoláskových snů," konstatoval Fiala.

Přestaňme se krčit. Nechceme nelegální imigraci a islamizaci Evropy

"Naše země se má stát součástí multikulturního superstátu s názvem Evropská unie. Co nám říkají naši politici zleva zprava. Prý je to historicky nevyhnutelné, prý tam musíme všichni. Prý nesmíme dělat ukvapené kroky. Protože jsme malí a nevíme co by to stálo postavit se proti. Slyším to na každém kroku. Chci zeptat, kde jsme ztratili odvahu? Ptali se naši legionáři co to bude stát? Neptali. Protože mysleli na budoucnost národa a svých dětí. Víme to také dnes? Chceme nezávislou Českou republiku? Chceme svobodu a demokracii? Chceme rozhodovat o svém osudu jako svobodní lidé? Tak se přestaňme krčit. To chtějí. K tomu slouží mediální mlžení a cenzura. Tomu slouží velká mediální šou čtvrté cenové kategorie. Vidíte bazar politických slibů a převlékání politických programů. Rozdíl mezi levicí a pravicí zmizel. Stejné lží a stejné aféry. Musíme najít odvahu to změnit," burcoval své příznivce Fiala. "Říkají o našem hnutí, že jsme extremisté. Chceme odpovědné hospodaření politiků a snižování daní. Nechceme nelegální imigranty a islamizaci Evropy. Je to extremismus?," ptal se Fiala za potlesku přítomných. Na závěr pak pozval všechny přítomné na  velkou demonstraci hnutí SPD, která se bude konat 17. listopadu v Praze.     

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…