Na Paroubkově webu se opřeli do Zaorálka: Takto to bylo na Volyni…

25.03.2014 16:02

Podle redaktora píšícího pro web VašeVěc.cz Stanislava Klimenta není pravda, že by volyňští Češi na Ukrajině byli v bezpečí. Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek uklidňoval o jejich stabilní situaci, Kliment ale připomíná vojenskou akci proti „obyčejnému banditovi“.

Na Paroubkově webu se opřeli do Zaorálka: Takto to bylo na Volyni…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest na podporu Ukrajiny

„V noci na dnešek byl v průběhu speciální operace ukrajinského ministerstva vnitra v Rovně v západní Ukrajině zabit jeden z lídrů Pravého sektoru Oleksandr Muzyčko. Podle prvního náměstka ministra vnitra Vladimira Jevdokimova ukrajinská bezpečnost vyšetřuje případ ozbrojené zločinecké skupiny zapojený do trestních věcí na území Rovna, Rovenské oblasti i v dalších oblastech. Podle vyjádření Jevdokimova byl Muzyčko členem této skupiny,“ píše Stanislav Kliment.

Celý text ZDE.

„Trestní stíhání bylo zahájeno 12. března. V noci na dnešek potom byla zvláštní jednotkou Falcon speciální operace, při níž byli zadrženi tři bandité, kteří byli z Rovna převezeni do Kyjeva. V průběhu zásahu se Muzyčko, vyzbrojený útočnou puškou Klašnikov a pistolí Makarov, pokusil uniknout zatčení a zahájil proti policistům střelbu. Poté, co byl jeden z příslušníků jednotky Falcon zraněn, policisté střelbu opětovali. Muzyčko byl při přestřelce vážně zraněn a přivolaný lékař konstatoval na místě jeho smrt,“ popisuje událost bývalý výkonný redaktor časopisu Trend.

„Členové Pravého sektoru nyní tvrdí, že Muzyčko se stal obětí msty příslušníků ministerstva vnitra. Podle jednoho z nich byl s rukama v poutech zastřelen dvěma ranami do srdce poté, co se ti, kdo ho zastřelili, přesvědčili, že nemá neprůstřelnou vestu,“ přidává tvrzení druhé strany.

Činnost skupiny, ve které byl i Muzyčko, byla podle závěrů vyšetřování rozsáhlá a nebezpečná. „Tato zpráva má i vnitropolitický kontext. Včera řekl ministr zahraničí Zaorálek, že volyňským Čechům na Ukrajině nehrozí nebezpečí. Motivy jejich snahy vrátit se do Česka jsou prý spíše sociální než bezpečnostní. Volynští Češi si stěžovali právě na banditismus. Připomeňme, že Rovno leží na Volyni,“ uzavírá Kliment.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …