Na Pražském hradě se bude diskutovat o koronaviru a NATO. Zeman pošle zdravici

25.06.2020 6:30

Na Pražském hradě se dnes uskuteční sedmý ročník konference Naše bezpečnost není samozřejmost.

Na Pražském hradě se bude diskutovat o koronaviru a NATO. Zeman pošle zdravici
Foto: Screen: FTV Prima
Popisek: Prezident Miloš Zeman v Partii.

Představitelé české vlády, ministři obrany Slovenska a Maďarska či americký generální inspektor pro rekonstrukci Afghánistánu John Sopko by měli diskutovat o bezpečnostních aspektech koronavirové krize, otázkách obrany České republiky i o Severoatlantické alianci.

V úvodu konference podle organizátorů promluví premiér Andrej Babiš (ANO), zdravice by měli dodat také prezident Miloš Zeman a ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček (ČSSD). Vystoupit by měli mimo jiné i ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD), místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová či ředitel Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost Karel Řehka.

S ministrem obrany Lubomírem Metnarem (za ANO) by pak měli diskutovat jeho maďarský protějšek Tibor Benkö a slovenský ministr Jaroslav Naď. Ti po středečním zasedání ministrů obrany visegrádské skupiny (V4) v Praze oznámili, že Česko nadále povede projekt společného nákupu munice. Skupina se shodla na nákupu malorážné munice přes alianční agenturu NSPA, který by měl být dokončen ještě letos.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…