Na Reflexu píší nehezké věci o Miloši Zemanovi. Jde o užívání drog

06.05.2015 7:09

Prezident Miloš Zeman prý jako mladík experimentoval s drogou LSD. Píše o tom web magazínu Reflex, který přináší rozhovor s dokumentaristou Pavlem Křemenem. Ten natáčel dokument „LSD made in ČSSR“ a v něm prozrazuje, že tuto drogu v šedesátých letech experimentálně zkusilo množství veřejně známých osobností včetně Karla Gotta a tehdy neznámého Miloše Zemana.

Na Reflexu píší nehezké věci o Miloši Zemanovi. Jde o užívání drog
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Prezident Miloš Zeman navštívil Brandýs nad Labem

Celkem prý pod dozorem odborníků drogu vyzkoušely stovky Čechoslováků. Jednalo se o projekt československých chemiků. „Byli jsme, pokud jde o výrobu LSD i o experimenty s ní, světová velmoc,“ prozrazuje Reflexu dokumentarista. Celá akce prý probíhala na zájem československých tajných služeb. „Někde jsem četl, že náš tehdejší režim chtěl exportovanou LSD destabilizovat západní země, roli v tom hrála kontrarozvědka,“ vysvětluje Křemen.

Díky tomu se v rámci experimentu pod dozorem lékařů měly stovky lidí intoxikovat LSD. Celá akce se však prý „zvrtla“ a množství lidí začalo LSD vyhledávat. Křemen v rozhovoru zmiňuje jména jako Karel Gott, Jan Švankmajer, Pavel Rychetský nebo Jiřina Šiklová.

Celý rozhovor ZDE

A právě socioložka Šiklová podle Křemena měla v dokumentu pronést, že mezi těmi, kteří s LSD experimentovali, měl být i prezident Miloš Zeman. „Mně je sympatické, že jako mladík možná zkusil LSD, ač nejspíš jen jednou, ale nechtěl jsem v dokumentu tohle tvrzení Jiřiny Šiklové nijak rozmazávat,“ řekl Reflexu v rozhovoru dokumentarista Křemen. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…