Na Slovensku je to jinak než u nás. Babišova firma může platit pokutu čtvrt miliardy

19.07.2017 16:01

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš má problém. Od slovenského antimonopolního úřadu mu hrozí pokuta v přepočtu 250 milionů korun za to, že údajně nepřijatelným způsobem opanoval tamní trh s pečivem. Podezřelého jednání se navíc měl dopustit v době, kdy už byl český ministrem financí. Informoval o tom server slovenského deníku SME. Zprávu převzal server Forum24.cz Pavla Šafra.

Na Slovensku je to jinak než u nás. Babišova firma může platit pokutu čtvrt miliardy
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Ve Vlčnově se konala tradiční jízda králů a byli tam i někteří politici

Před několika lety se měl Andrej Babiš pokusit koupit dvě velké pekárny - v Žilině a Bratislavě. Kdyby to ale udělal, opanoval by slovenský trh s pečivem. Slovenský antimonopolní úřad proto transakci zakázal. Server ale tvrdí, že Babiš nakonec tyto pekárny ovládl, byť ne přímo přes svůj Agrofert, ale přes „nastrčené firmy - tzv. bílé koně“. Stalo se tak navíc v době, kdy už byl členem české vlády.

Babiš prý kauzu, ve které mu hrozí v přepočtu pokuta asi 250 milionů korun, odmítá komentovat.  

Celý článek naleznete ZDE.

„Ony dvě slovenské pekárny patřily původně tuzemskému pekárenskému gigantu United Bakeries. Majitelé této společnosti s hořkostí vzpomínají na jednání s Babišem. Ten chtěl totiž mimo výše uvedený „slovenský případ“ převzít celou jejich společnost. Z obchodu nejen že sešlo, ale majitelé United Bakeries museli Agrofertu zaplatit 136 milionů, a navíc je Babiš připravil o zakázky, jednoduše jim přebral klienty,“ píše server.

Stojí prý za pozornost, že se Agrofert chtěl údajně spojit s druhou největší společností na trhu United Bakeries, ale na poslední chvíli si to rozmyslela. United Bakeries navíc tvrdí, že Babiš ukradl jejich klienty. United Bakeries prý poskytla Agrofertu důležité informace o svých obchodech, protože věřila, že se spojí s firmou, která je teď součástí Babišova svěřeneckého fondu. Celý spor mezi United Bakeries  a Agrofertem skončil nakonec i u soudu, který konstatoval, že se Agrofert nedopustil něčeho nekalého, když ze spojení firem vycouval. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…