Na Slovensku se chystají protesty proti americkým vojákům. Mohou prý za uprchlíky

06.09.2015 10:46

Českém a Slovenskem znovu projede americký vojenský konvoj, tentokrát míří na cvičení v Maďarsku. Navzdory tomu, že se tak stane už mezi 9. až 14. zářím, u nás je zatím relativně klid, především v porovnání s tím, co se b Česku dělo především na mediální úrovni na jaře tohoto roku. Na Slovensku to však začíná vřít.

Na Slovensku se chystají protesty proti americkým vojákům. Mohou prý za uprchlíky
Foto: Hans Štembera
Popisek: V areálu kasáren 17. listopadu si mohli lidé prohlédnout americkou vojenskou techniku zblízka. I přes nepříznivé počasí byl zájem velký

„Aktuální masový příliv afrických a muslimských imigrantů do Evropy je přímým důsledkem vojenských intervencí Spojených států. Odmítáme imperialistické snahy a vojenské provokace USA na území střední a východní Evropy, které jsou evidentně zaměřené proti Ruské federaci,“ píše iniciativa Alternativní cesta na sociální síti k demonstraci. ¨

Informuje o tom server Echo24.cz s tím, že zatím se akce hodlá zúčastnit asi 1400 lidí. Na Slovensku v současnosti proti NATO brojí asi 13 politických stran či občanských iniciativ - mezi nimi například i Charta 2015 nebo Fronta levicové mládeže. Slovenská média k tomu dodávají, že jsou v nich sdruženi především zastánci proruských postojů. Za pozornost přitom stojí, že jen od začátku letošního roku přes české území přešlo více než 3700 konvojů ozbrojených sil příslušníků cizích států.

Nelze ovšem opomenout ani to, že protesty spojené s uprchlickou krizí nejsou na Slovensku ničím novým, v létě proběhla obdobná akce, které se zúčastnily tisíce lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …