Na Táňu Fischerovou budou vzpomínat přátelé v Malostranské besedě

30.12.2019 15:00

Přátelé a spolupracovníci zesnulé herečky Táni Fischerové připravují na polovinu ledna vzpomínkový večer. ČTK to dnes řekl její blízký kolega, herec a režisér Jan Kačer. Setkání se uskuteční 15. ledna od 19:00 v Malostranské besedě. Promítat se bude některý z filmů, v nichž hrála, zahraje její oblíbené houslové kvarteto a promítnut bude také film o samotné herečce a političce, která velkou část svého života zasvětila pomoci druhým.

Na Táňu Fischerovou budou vzpomínat přátelé v Malostranské besedě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pod petici na podporu prezidentské kandidatury Táni Fischerové se podepsalo 72610 lidí

Táňa Fischerová zemřela 25. prosince v 72 letech. Vedle herectví se řadu let věnovala také charitě a politické činnosti. Působila v nadacích a občanských sdruženích, byla poslankyní a v roce 2013 kandidovala jako nezávislá v prezidentských volbách. Poslední rozloučení s herečkou a občanskou aktivistkou se uskuteční 8. ledna od 11:00 ve velké obřadní síni strašnického krematoria v Praze.

Na filmovém plátně se Fischerová poprvé objevila pod režijním vedením Vladimíra Čecha v československém dramatu Kohout plaší smrt v roce 1961. Hrála také například ve filmech Hotel pro cizince (1966), Lev s bílou hřívou (1986) nebo Svědek umírajícího času (1989). Po roce 1989 se objevila například v seriálu Konec velkých prázdnin (1994).

Čtyři roky odehrála v Divadle Jiřího Wolkera, odkud odešla po narození syna Kryštofa. Musela se vyrovnat s jeho postižením a profesi přizpůsobit rodině. Stálé angažmá už nevzala. Hostovala v různých divadlech, pracovala s Evaldem Schormem a s Janem Kačerem.

V posledních letech se Fischerová věnovala charitativní činnosti, byla i vyhledávanou recitátorkou a moderátorkou nejen charitativních akcí. S Martou Kubišovou a Janem Kačerem moderovala televizní Adventní koncerty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…