Na Trumpa se něco velkého chystá. Vlivní příznivci Clintonové vymýšlí, jak ho „nakopat do zadku“. Přidá se prý i Soros

15.01.2017 15:02

Blíží se den, kdy 45. prezident USA Donald Trump složí slib a chopí se úřadu. Několik demokratů, ale i republikáni raději opouštějí Washington. Především opoziční demokraté tvrdí, že nechtějí být přítomni inauguraci muže, jehož považují takřka za veřejného nepřítele. Namísto oslav budou demokraté raději připravovat taktiku, jak Trumpovi znepříjemnit život. Informuje o tom server Politico.eu.

Na Trumpa se něco velkého chystá. Vlivní příznivci Clintonové vymýšlí, jak ho „nakopat do zadku“. Přidá se prý i Soros
Foto: archív autora
Popisek: Clintonová, Trump

Manažer Demokratické strany David Brock pozval demokraty na příští týden na Floridu, kde by měli „brousit“ taktiku, jak znepříjemnit prezidentství nastupujícímu šéfovi Bílého domu Donaldu Trumpovi. Pozváni byli i sponzoři Demokratické strany, kteří mají pomoci opozičním politikům postavit se znovu na nohy po porážce Hillary Clintonové v demokratickém klání. Podle serveru Politico.eu dorazí více než 150 dárců, také miliardář George Soros.

„Existuje snad lepší způsob, jak strávit období inaugurace, než rozprava o tom, jak Donalda Trumpa nakopat do zadku?“ sdělil serveru Politico Brock.

Pro řadu demokratů a podporovatelů Hillary Clintonové je prý příliš těžké sledovat Trumpův vstup do úřadu. Do Washingtonu naproti tomu míří příznivci Donalda Trumpa, jenže narážejí na problém s ubytováním. Stoupenci demokratů odmítají poskytnout střechu nad hlavou někomu, kdo podporoval Trumpa. Svědčí to o tom, že jsou Spojené státy po volbách stále ještě rozdělené.  

Demokraté plánují vyhrávat volby v letech 2018 a 2020, tak aby posílili v obou komorách amerického parlamentu a mohli v maximální možné míře blokovat plány Donalda Trumpa. Konečné slovo však budou mít voliči a na nich záleží, komu dají moc.

Není bez zajímavosti, že Hillary Clintonová se svým manželem Billem bude inauguraci Donalda Trumpa přihlížet. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…