Na Ukrajině byli zajati ruští výsadkáři, hlásí ČT

26.08.2014 10:40

Ruští vojáci, kteří byli zadrženi na Ukrajině, překročili rusko-ukrajinské hranice omylem a při zadržení nekladli odpor, oznámily dnes agentury ITAR-TASS a Interfax s odvoláním na nejmenovaný zdroj z ruského ministerstva obrany. Ukrajinská tajná služba SBU v pondělí informovala o zadržení deseti ruských výsadkářů v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny.

Na Ukrajině byli zajati ruští výsadkáři, hlásí ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ruská vlajka

Moskva dosud popírala přítomnost ruských vojáků na Ukrajině. SBU ale zveřejnila na internetu videozáznam z výslechu zajatých příslušníků 331. pluku 98. výsadkové divize, ukrajinská média také zveřejnila jejich fotografie. Ruští vojáci byli zadrženi se zbraněmi a osobními doklady.

„Uvedení vojáci se skutečně zúčastnili hlídkování na rusko-ukrajinské hranici, kterou v nevytyčeném a neoznačeném úseku nejpravděpodobněji náhodou překročili. Při zadržení, nakolik je známo, nekladli odpor," tvrdí ruské ministerstvo.

Současně zdůraznilo, že i ukrajinští vojáci mnohokrát překročili společnou hranici, ať jednotlivě, tak v celých skupinách, a to i se zbraněmi a vojenskou technikou. Dohromady šlo o více než 500 vojáků. „Ale žádný zbytečný rozruch jsme kvůli tomu nedělali, prostě jsme na bezpečném místě vraceli na ukrajinské území všechny, kteří si to přáli," dodal zdroj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …