Na Ukrajině prý začala ruská invaze. Komentátor přikládá i fotografie

21.08.2014 16:51

Ukrajina čelí ruské invazi na svém území a je tlačena k tomu, aby její zastavení vyměnila za nadiktované politické ústupky. Ve svém textu pro Britské listy to píše Karel Dolejší. Své tvrzení podkládá údajnými fotografiemi obrněného výsadkového vozidla BMD-2, které patří Ruské federaci.

Na Ukrajině prý začala ruská invaze. Komentátor přikládá i fotografie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ruská vlajka

„Dnes byly publikovány fotografie obrněného výsadkového vozidla BMD-2 ozbrojených sil Ruské federace zajatého s posádkou a dokumenty. Stroj měl být ukořistěn u vesnice Georgijevka v Lutuginském rajónu Luhanské oblasti,“ píše ve svém textu pro Blisty.cz Karel Dolejší.

Podle něj fotografie dokládají, že Ukrajina čelí ruské invazi. „Tzv. spontánní povstání na východě Ukrajiny začalo po Majdanu jako trucprojekt místních elit a oligarchů s cílem vyrazit z centrálních úřadů politické a ekonomické koncese. Již dlouho se však na tomto projektu ještě z Juščenkových dob přiživovaly extremistické síly z Ruské federace prosazující rozdělení Ukrajiny a připojení jejích východních částí k Rusku,“ vysvětluje.

„Ve vedení separatistů se tito bezskrupulózní extremisté nerozpakující se použít násilí proti těm, kdo dávají najevo třeba jen částečný nesouhlas, brzy dostali do dominantní pozice. Původně byl jejich centrem třicetitisícový Slavjansk, kde se dodnes pohřešuje 300 místních civilistů a zatím byla nalezena těla asi 50 z nich v hromadných hrobech, o nichž informují nezávislé zdroje,“ dodává komentátor.

Celý článek si PŘEČTETE ZDE.

Zveřejněné fotografie a materiály jsou podle něj milníkem. Pokud se potvrdí jejich autenticita, „jsou zatím nejhmatatelnějším důkazem toho, že už nemá smysl diskutovat o tom, zda na Ukrajině ‚začne ruská invaze‘,“ píše Dolejší a dodává, že jednání v Minsku 26. srpna bude probíhat v atmosféře silného nátlaku na Kyjev.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…