Na Ukrajině se dál bojuje, do Ruska prý zamířilo 18 těl. EU chce zmírnit napětí

28.08.2016 21:08

Na východě Ukrajiny pokračují přestřelky mezi vládními silami a proruskými separatisty. Armádní mluvčí Andrij Lysenko dnes v poledne oznámil, že během uplynulých 24 hodin přišli o život další dva vojáci a čtyři utrpěli zranění. Zprávu převzala ČTK.

Na Ukrajině se dál bojuje, do Ruska prý zamířilo 18 těl. EU chce zmírnit napětí
Foto: Jan Rychetský
Popisek: V Oděse přes její rozervanost visí pouze ukrajinské vlajky

Lysenko podle listu Ukrajinska pravda rovněž uvedl, že o jednoho bojovníka přišli i vzbouřenci, další čtyři byli zraněni. Kromě toho tvrdil, že „během noci bylo na území Ruské federace převezeno v mrazácích 18 těl zabitých (osob)“.

Ukrajina obviňuje Rusko, že separatisty podporuje nejen materiálně, ale i vojensky. Moskva popírá, že jsou v oblasti Donbasu přítomni ruští vojáci a zbraně ruské armády.

Lysenko dnes také znovu obvinil proruské rebely z porušování příměří, které bylo uzavřeno loni v únoru. Podle něj střílejí i z těžkých zbraní, které by měly být dávno staženy z dosahu dělící linie. Totéž ale vyčítají povstalci ukrajinským ozbrojeným silám.

Podle informací agentury Reuters o situaci na Ukrajině debatovali také ministři zahraničí Německa, Francie a Polska. Dospěli k závěru, že se dosud nepodařilo bezezbytku naplnit dohody z Minsku, takže by západní státníci měli podpořit jejich postupnou realizaci. „Musíme pracovat na deeskalaci situace,“ oznámil novinářům německý ministr zahraničí Frank-Walter Steinmeier.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…