Na Ukrajině teče krev, stěžuje si Rusko na informační blokádu Západu

04.05.2014 19:24

Podle ruského ministerstva zahraničí dochází k informační blokádě Západu vůči zprávám z Ukrajiny. Dochází zde prý k prolévání krve nevinných lidí, o které se kvůli této blokádě nemluví.

Na Ukrajině teče krev, stěžuje si Rusko na informační blokádu Západu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest na podporu Ukrajiny

Západní média často ignorují nebo zpracovávají s odstupem ruské verze o vyostření sporu na východě Ukrajiny. „O jaké svobodě slova a tisku je v takových podmínkách možné mluvit?" ptá se proto ruské ministerstvo zahraničí. Podle něj dochází k informační blokádě Západu.

Ruská státní televize hovoří o fašistických a nacistických pogromech, které prý řídí ukrajinští ultranacionalisté. Podle agentury ITAR-TASS se „kyjevská klika" svýma rukama po lokty topí v krvi a pokojné obyvatelstvo je nuceno vzít do ruky zbraň, aby ochránilo holé životy.

Naopak většina západních či ukrajinských médií podle agentury ČTK píše o operacích po zuby ozbrojených a dobře vycvičených proruských radikálů, kteří těžkými zbraněmi ostřelují ukrajinské vrtulníky a palebné posty při okupovaných městech hájí střelbou ze samopalů a granátometů.

Ruská diplomacie proto na tyto informace zareagovala dalším prohlášením. „Rusko žádá, aby příslušné instituce Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE) a Rady Evropy okamžitě a objektivně zhodnotily situaci na Ukrajině," uvedlo ministerstvo zahraničí. „Cožpak ani v kruzích OBSE nikdo neví, že na Ukrajině teče krev a střílí se do nevinných lidí?" ptá se.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…