Na Ukrajinu míří poradci z USA a dalších západních zemí. Budou cvičit tamní armádu

27.12.2015 12:17

Na Ukrajinu nyní míří zahraniční instruktoři z USA, Kanady a Litvy. Mají za úkol výcvik ukrajinské mechanizované armády a měli by se zdržet až do roku 2017. Dojde k tomu na základě nově schváleného zákona, který podepsal prezident Petro Porošenko. Informují Prvnizpravy.cz.

Na Ukrajinu míří poradci z USA a dalších západních zemí. Budou cvičit tamní armádu
Foto: plus.google.com
Popisek: Prezident Ukrajiny Petro Porošenko

Ukrajinský prezident Porošenko podepsal zákon o možnosti nasazení a cvičení cizích vojenských sil na Ukrajině. Spolu s tím také začne i školení ukrajinských vojsk, které zprostředkují instruktoři z Kanady, Litvy a USA.

„Cvičení na Ukrajině v roce 2016 se může zúčastnit několik tisíc vojáků NATO.“

V zákonu je uvedeno, že na území Ukrajiny bude v roce 2016 pravidelně cvičit na pět tisíc vojáků NATO „a účastníků programu Partnerství pro míru“.

„Schválený dokument definuje dobu cvičení, celkový počet jednotek jiných států, kterým má být povolen vstup na území Ukrajiny k účasti na cvičeních,“ dále také, s čím a jak budou cvičit a kde se budou pohybovat.

Celý text zde.

V současnosti na Ukrajině však již několik set amerických instruktorů působí. „Přítomnost amerických vojáků na Ukrajině může být trvalá, podobně cvičili vietnamskou armádu američtí instruktoři, kterých neustále přibývalo, až vše skončilo válkou,“ řekl pro NBC Maxim Šepovalenko z Centra pro analýzu strategií a technologií v Moskvě.

„Americká armáda školí ukrajinské vojáky v těsném sousedství Ruska a režim Vladimira Putina považuje tento krok za provokaci,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…