Na Ukrajinu vyrazí další český humanitární konvoj

02.03.2015 21:28

V noci na úterý vyrazí na Ukrajinu část konvoje s českou humanitární pomocí. Lidem postiženým boji poveze jídlo, zdravotnické a hygienické potřeby nebo skládací postele. ČTK to dnes oznámila Hana Pfannová z Diakonie ČCE. Konvoj vypravuje Člověk v tísni, na jeho přípravě spolupracuje několik dalších humanitárních organizací.

Na Ukrajinu vyrazí další český humanitární konvoj
Foto: wikipedia
Popisek: Ukrajinská vlajka

Podle zástupců Diakonie první vozy vyrazily v pátek, další se na cestu vydají v noci na úterý. Člověk v tísni již minulý týden oznámil, že konvoj poveze víc než 110 tun mouky, hygienických prostředků či oblečení. Hodnota dodávky je 975.000 korun. Desetitisícům lidí bude pomoc distribuovat ukrajinský tým Člověka v tísni, uvedla organizace v tiskové zprávě.

Pomoc bude mířit do Slavjansku a následně do vesnic a měst v Doněcké a Luhanské oblasti

Podle Pfannové poskytla humanitární pomoc také třeba Správa služeb hlavního města Prahy. Ze svých skladů Ukrajincům posílá například skládací postele, lůžkoviny, karimatky, stovky spacích pytlů a čisticí prostředky. "Praha si je vědoma nelehké situace obyvatel v oblasti zasažené válkou i toho, jak důležitý je v této době každý konkrétní projev solidarity," uvedl k pomoci radní hlavního města Libor Hadrava.

Firma Hartmann - Rico na humanitární pomoc darovala tři palety zdravotnických a hygienických potřeb, společnost Botanicus mýdla a firma Lorika čisticí prostředky. Společnost Jelínek posílá 30 matrací a roštů. Pomoc bude mířit do Slavjansku a následně do vesnic a měst v Doněcké a Luhanské oblasti na obou stranách bojové fronty. Kromě Člověka v tísni a Diakonie se na konvoji podílí také ADRA a Armáda spásy.

Humanitární pomoc na Ukrajinu poslala také Česká republika. Ve skladu Ukrajinského červeného kříže v Kyjevě bylo v únoru složeno 40 tun zdravotnického materiálu, spacích pytlů, pokrývek a střešní krytiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: čtk, mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…