Na Václavském náměstí dnes proběhnou demonstrace proti imigrantům, ale i na jejich podporu

17.10.2015 6:07

Na pražském Václavském náměstí se dnes odpoledne sejdou zastánci i odpůrci migrantů. Svolané demonstrace od sebe bude oddělovat magistrála, obě začínají ve 14:00. Na podporu shromáždění protestujícího proti uprchlíkům přijedou ze Strahova motorkáři. V polovině září se podobných demonstrací na stejném místě zúčastnily stovky lidí.

Na Václavském náměstí dnes proběhnou demonstrace proti imigrantům, ale i na jejich podporu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před schůzí Bezpečnostní rady státu se před úřadem vlády sešlo asi 150 lidí vyjádřit nesouhlas s vládní imigrační politikou a podpořit názory Miloše Zemana

Na akci Za otevřenou Evropu a lidská práva, proti nenávisti, xenofobii a rasismu vystoupí s projevy například koordinátor pomoci v Maďarsku Jan Vrobel nebo etnolog Michal Pavlásek. Její účastníci se sejdou u sochy svatého Václava a poté vyrazí na náměstí Míru.

Mezi ohlášenými řečníky akce před muzeem, která je nazvaná Za naši kulturu a bezpečnou zem - upozornění na problémy související s imigrací, apel vládě a Poslanecké sněmovně na řešení, jsou politici Tomio Okamura a Radim Fiala nebo zpěvák Aleš Brichta. Na stejném místě se demonstrovalo v polovině září. Shromáždění kritiků islamismu u budovy Národního muzea se tehdy podle odhadu policie zúčastnilo 700 až 800 lidí.

Jejich příznivci byli i u zadní části pomníku svatého Václava, před kterým se konala manifestace za solidaritu s uprchlíky. Té se podle odhadu policistů na místě zúčastnilo 300 až 500 lidí. Protiislámskou demonstraci podpořili účastníci motorkářské demonstrace Bikeři proti islámu, kteří po několik minut za troubení a túrování projížděli v době shromáždění na Václavském náměstí v koloně po magistrále. Prahou projelo zhruba 350 motocyklů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…