Na akci proti islamizaci v Teplicích zadržela policie pět lidí

27.09.2014 18:10

Pět lidí zadržela policie při dnešním shromáždění proti islamizaci v ČR, který v Teplicích uspořádala Dělnická strana sociální spravedlnosti (DSSS). ČTK to řekl mluvčí policie Daniel Vítek. V průběhu pochodu měla v Šanovském parku zhruba stovka příznivců pravicové DSSS konflikt se stejně početnou skupinou levicových anarchistů. Do přímého střetu policie obě skupiny nepustila.

Na akci proti islamizaci v Teplicích zadržela policie pět lidí
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

Policie zadržela dva muže, kteří hodili směrem k předsedovi DSSS Tomáši Vandasovi umělohmotné lahve s pivem. „Byli zadrženi pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití a neuposlechnutí výzvy," uvedl Vítek. Anarchisté se k islámu nevyjadřovali, nepřátelsky naladění byli zejména vůči Vandasovi.

Ještě před pochodem krajní pravice zadržela policie dva její příznivce, které podezírá také ze spáchání přestupku. Jeden neuposlechl výzvy a druhý měl u sebe transparent s hanlivými výrazy. Jednoho člověka policie předvedla na služebnu ke zjištění totožnosti. Policie před akcí zajistila i několik zbraní. Jeden muž měl u sebe dokonce mačetu, dvě starší vzduchové pistole, sekerku, nože a zábavnou pyrotechniku.

DSSS akci svolalo údajně jako reakci na stále narůstající problém islamizace naší země. Tvrdí, že trend nenápadné islamizace je hrozbu budoucnosti. K islámu se při posledním sčítání lidu v roce 2011 přihlásilo v ČR 3358 muslimů. Akci do Teplic krajní pravice směřovala i proto, že si lidé z centra města v poslední době na Araby stěžují. Podle nich někteří návštěvníci z arabských států narušují při svých piknicích noční klid, nechávají po sobě v parcích odpadky a ohrožují v autech z půjčovny bezpečnost. Teplický magistrát proto s policií i zástupci muslimské obce řeší, co dál. Teplické zastupitelstvo nyní chce zjistit, zda město může přijmout vyhlášku zakazující na jeho území zahalování obličejů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…