Na co čekáte? Je to rozkaz přímo z Kremlu! Zveřejněna zásadní nahrávka z okolí Putina

31.08.2016 11:20

Ukrajinská média zveřejnila audio nahrávku, na které jsou zachyceny hlasy vysokých politických představitelů Ukrajiny i Ruska, kteří spolu probírali organizaci politických nepokojů v jižní a východní části Ukrajiny v roce 2014. Na základě těchto uměle vytvořených protestů mělo Rusko obsadit „polovinu Ukrajiny“. Všichni politici, jejichž hlas se objevil na nahrávce, rezolutně popírají její autenticitu.

Na co čekáte? Je to rozkaz přímo z Kremlu! Zveřejněna zásadní nahrávka z okolí Putina
Foto: pixabay.com
Popisek: Socha archanděla Michaela na kyjevském Maidanu

Tajnou nahrávku, která, jak se zdá, vrhá nové světlo na kremelské taktiky hybridního boje z počátku konfliktu na Ukrajině, zveřejnila 22. srpna letošního roku kancelář ukrajinské nejvyšší prokuratury.

Nahrávka zachycuje hovory o kremelských plánech z jara roku 2014 na invazi na Ukrajinu pod zástěrkou podpory utlačované ruské menšiny. „Pokud bude autenticita nahrávek potvrzena, mohly by se stát důležitým elementem budoucího soudního řízení s ruskými úřady,“ píše se na ukrajinském serveru Business Ukraine.

Na nahrávce jsou zachyceny hlasy celé řady prominentních mužů z Kremlu. Hlavní roli ovšem hraje poradce ruského prezidenta Sergej Glazyev, který je svým protiukrajinským postojem dobře známý a který byl jedním z prvních ruských politiků uvedených na americkém seznamu nežádoucích osob po ruské anexi Krymu.

Hlas Glazyeva je na nahrávce možné slyšet nejčastěji; nařizuje svým kolegům koordinovat postup v převzetí moci nad regionálními radami, zorganizovat masivní protesty a poté apelovat přímo na prezidenta Ruské federace Putina, aby vojensky zakročil.

Rozsah plánované intervence na Ukrajinu zahrnoval velkou část země, s hlavními cíli invaze od Charkova až k Černému moři k Oděse, což odpovídá území, které Kreml nazývá „Nové Rusko“.

Glazyev prozatím odmítá komentovat informace týkající se zveřejněné nahrávky. Pouze prohlásil, že se jedná o „výmysl z dílny nacistických zločinců“. Další z ruských politiků, který na nahrávce figuruje, Konstantin Zatulin, byl o trochu sdílnější. Prohlásil, že byly nahrávky „silně pozměněny a vytvořeny pro ukrajinské úřady jejich americkými přáteli“.

Pravdou je, že autenticita nahrávek se v této chvíli nedá úplně potvrdit; nahrávky, které byly prozatím zveřejněny, nejsou kompletní a mnoho lidí, jejichž hlasy je možné zaslechnout, není identifikováno.

Na jedné z obzvláště zajímavých nahrávek z 1. března 2014 je zachycen hlas výrazně „rozrušeného“ Glazyeva, který se podivuje nad tím, že jeden z jeho neidentifikovaných kolegů nezvládl zorganizovat masový protest v ukrajinském městě Záporoží. „Proč je tam ticho? Víme, že tam je 1500 lidí. Kde jako jsou? Kde jsou kozáci? Mám jasný příkaz vyhnat všechny do ulic, aby vyžadovali ruskou pomoc. Rozkaz přišel přímo z Kremlu,“ rozčiluje se na nahrávce Glazyev.

„Prezident (Putin) podepsal příkaz (k vojenské intervenci). Operace už začala. Máme informaci o tom, že armáda je již na pochodu. Tak na co tam čekají? Nemůžeme spoléhat jen na fyzickou sílu. Jestliže tam nejsou žádní lidé, proč by je měl někdo pak přijít ochraňovat?“ zaznělo na nahrávce.

Kancelář ukrajinské nejvyšší prokuratury již započala trestní řízení proti 18 ruským veřejným činitelům, kteří byli na nahrávce rozpoznáni, včetně Glazyeva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: fib

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…