Na co jsem se ptal, pane Filipe? Moravec peskoval komunistu

24.10.2013 20:52

Za jak dlouho lze vybudovat socialismus? Tato věc zajímala moderátora předvolební superdebaty ČT Václava Moravce tak moc, že se na ni předsedy KSČM Vojtěcha Filipa ptal dokonce dvakrát. Diváci jeho zájem odměnili smíchem.

Na co jsem se ptal, pane Filipe? Moravec peskoval komunistu
Foto: Daniela Černá
Popisek: Vojtěch Filip s Miroslavem Opálkou

Moderátor debaty Václav Moravec přečetl výňatek z komunistického volebního programu, kde stojí, že jejich strategickým cílem je nastolení socialismu, v němž si lidé budou rovni a budou žít v souladu s demokratickými principy. „Za jak dlouho se k tomu socialismu dá dojít?“ zeptal se, čímž rozesmál přítomné publikum.

Filip odvětil, že budou usilovat zejména o to, aby se lidé rovnoprávně cítili a měli peníze na uspokojení svých základních potřeb, což prý bohužel mnoho lidí říci nemůže. Moravcovi však taková odpověď nestačila. "Pane Filipe, na co jsem se Vás ptal," otázal se káravě. Po dalším smíchu publika oznámil, že zopakuje otázku a znovu se předsedy komunistů zeptal, za jak dlouho chce KSČM dojít k socialismu.

Jedním ze základních sporů každých voleb je problematika daní, a ani tyto nejsou výjimkou. „Proč se vůbec v programu nezmiňujete o složené volební kvótě?“ zeptal se rýpavě Moravec.

„Chtěli bychom lidem ukázat, že to jde i jinak,“ odpověděl Filip s tím, že komunisté jsou připraveni snížit daň u nejnižších příjmových skupin z 19 procent na 15, zatímco u osob s vyšším příjmem daň navýšit. „Musíme zabránit kroku do pasti,“ dodal. Na základě těchto jejich opatření by pak měla složená daňová kvóta prý vzrůst o půl procenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…